Sprint naar content
Project

Fieldlabs Noord-Limburg - Grenszlab

Binnen "Regiodeal Noord-Limburg" zijn Fieldlabs opgericht en richt "Grenszlab" zich op het aantrekken van talent door Grensoverschrijdend Ondernemerschap.

Wat houdt het project in?

Als consortium van de big-5 kennisinstellingen uit Noord-Limburg delen we ons curriculum, docenten, expertise en ervaring van Fontys, Gilde Opleidingen, HAS, Universiteit Maastricht en Yuverta. En wel om onze studenten en wetenschappers verder op te leiden en grondiger onderzoek te laten doen en om met het bedrijfsleven tegelijkertijd hun challenges aan te pakken! Daarbij werken we met onderdelen vanuit de "design thinking methode" en LEAN Startup" binnen de bestaande principes van "project based learning".

In het Grensz-gebied leveren wij Euregionaal LAB:
- Leerlijn in leerplan en competentie (L)
- Activiteiten en talentenevenementen (A)
- Bedrijfsontwikkeling (B)

Projectdoelstelling

Euregionale werkplekken (hybride leeromgevingen) waar studenten, ondernemerstalenten en organisaties projecten co-creëren en vooroplopen middels een doorlopend leertraject op alle onderwijsniveaus (zoals MBO, HBO en WO) met ondersteuning van coaches en mentoren uit het consortium van de big-5.

Neem ook eens een kijkje op onze website.

Naar wie zijn we op zoek?

Aangezien we een projectorganisatie aan het bouwen zijn om te innoveren met bedrijven willen we een groot aantal evenementen aanbieden. We hebben Seminars, werksessies, Border talks met alumni, Business Talks met gastsprekers, Workshops voor studenten, Workshops voor bedrijven, Experience Days, Empowering program om vastgelopen talenten (studenten of medewerkers) te helpen, we bieden cursussen voor medewerkers en co-creëren in publiek-private samenwerkingen, ook Business Challenges met onze studenten bij uw bedrijf of organisatie en een voorbereiding aan een groot Hackathon; jaarlijks in mei.

Wilt u investeren in toekomstige talenten?

Sluit je aan bij Grenszlab. Het is gratis en uw tijd is ons veel waard!
Neem contact met ons op:

Nick Poeth
Fieldlab Manager “Grenszlab”

Heeft uw bedrijf een stageplaats of afstudeerproject?

Wij zijn altijd op zoek naar een proactieve ambitieuze student met sterke communicatieve vaardigheden. Aangezien we in het Nederlands-Duitse grensgebied werken is een behoorlijke kennis van het Nederlands en Duits vereist, bij voorkeur één van beide op C2 niveau. Daarnaast moet je beschikken over een goed analytisch vermogen, kwaliteitsgericht zijn en in staat zijn om na te denken over je professionele ontwikkeling.

Partners

Grenszlab is onderdeel van "Fieldlabs" en een samenwerking van de big-5 onderwijsinstellingen en deze "Regio Deal Noord-Limburg" geeft een stevige en gezamenlijke impuls aan de ontwikkeling: een gezond, ondernemend en veilig Noordelijk deel van Limburg.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys


Contact

Foto van persoon

N.W.J. (Nick) Poeth

Projectleider Grenszlab