Cross-border Game Lab

Vacature: Afstudeeropdracht Cross-border Game Lab

Heb jij een passie voor gaming? En wil je jouw passie inzetten voor de ontwikkeling van serious games voor bedrijven in de grensregio? Wil je dit onderzoeksmatig aanpakken en onderzoek doen naar de werking van de game? Ben jij proactief en denk je misschien aan een carrière in R&D of onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Opdracht context

Nederland is sterk afhankelijk van de handelsrelatie met Duitsland. In de Nederlandse grensregio’s aan de grens met Duitsland is dat heel zichtbaar. Relatief veel organisaties richten zich op markten aan beide kanten van de grens. Zo is er ook samenwerking tussen Nederland en Duitsland op het gebied van Serious Gaming. In het Game Lab in Vierssen werken studenten uit Nederland en Duitsland samen met bedrijven uit beide landen voor het ontwikkelen van Serious Games. Serious games zijn games die een ander doel hebben dan alleen plezier en ontspanning. Hoewel ze ook een hoge entertainmentwaarde hebben, worden ze in eerste instantie ontwikkeld om mensen iets aan te leren of om gedragsverandering teweeg te brengen. Je kunt hierbij denken aan simulaties waarin je leert om een vliegtuig te besturen of de uitkomst van een conflict te voorspellen. Ook kan het gaan om spellen die mensen bewust maken van hun energieverbruik of gedrag in bepaalde situaties.

Een interessante afstudeeropdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht (ontwerp) onderzoek te verrichten naar de ontwikkeling van Serious Games in de euregio? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De voorlopige hoofdvraag die centraal staat in het onderzoek, is:

“Wat zijn ontwerpeisen voor Serious Games die willen bijdragen aan ontwikkeling van de lerende organisatie in het grensland?’’

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw afstudeeropdracht kom je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een student in de afstudeerfase, bijvoorbeeld Commerciële Economie (Marketing Management) of International Business. Je vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team en hebt de ambitie om na jouw bacheloropleiding een master te doen. Je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met samenwerking in het Nederlands-Duitse grensgebied. Je start in september 2022 met de afstudeerfase.

• Je hebt bewezen affiniteit met doen van ontwerp-onderzoek (bv design thinking).
  • Je bent proactief en zelfstandig.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je beheerst in ieder geval Nederlands óf Duits als moedertaal en de andere bij voorkeur op B2 niveau.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.
  • Je bent creatief.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Je hebt oog voor kwaliteit

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.

Solliciteren

Jouw sollicitatie stuur je uiterlijk 30 juni 2022 naar de contactpersoon en bestaat uit een cv, motivatiebrief en eventueel een voorbeeld van eerder werk op het gebied van gaming.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Mw. dr. Henderijn Heldens (h.heldens@fontys.nl). Aan haar richt je ook jouw sollicitatie. Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.