Doelgroepen retail, horeca en dagtoerisme in euregio

Vacature: Afstudeeropdracht “Cross-border retail in combinatie met leisure”

Interesseer jij je voor de grensretail en leisure tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek in opdracht van het regionale bedrijfsleven? En ben jij die proactieve student die graag meedoet op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! (m/v/x)

Duitsland is het populairste vakantieland onder de Nederlanders. Andersom is Nederland het populairste vakantieland onder de Duitsers. Niet alleen voor verblijfsrecreatie, maar ook voor dagrecreatie steken veel toeristen de Nederlandse-Duitse grens over. Daarmee draagt het grensoverschrijdend toerisme voor een groot deel bij aan de economie van de grensregio.

Een interessante onderzoeksopdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar welke doelgroepen de grens over gaan voor dagtrips, horeca of retail? Aandacht zal uitgaan naar zowel de aanbod- als vraagzijde (consument), waarbij de focus ligt op toeristische gebieden. Je gaat of in Emmen bij het Rijnland Instituut onderzoek doen naar het noordelijke deel van het Nederlands-Duitse grensgebied of in Venlo bij Fontys naar het zuidelijke deel van het Nederlands-Duitse grensgebied. De hoofdvraag die centraal staat, is:

“Welke doelgroepen spelen een rol in grensoverschrijdend dagtoerisme, horeca en retail in het Duits-Nederlandse grensgebied?”

Studeer je International Marketing, International Business, European Studies, Leisure & Tourism of Commerciële Economie en heb je interesse om op het thema grensoverschrijdend toerisme onderzoek te doen? Stuur dan voor 1 juni een motivatie, cv en cijferlijst naar Carla Arts c.arts@fontys.nl (Fontys Venlo) of info@rijnlandinstituut.eu (Rijnland Instituut).

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development en het Rijnland Instituut zijn grensoverschrijdende onderzoeks- en ontwikkelingsinstituten. Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys en het Rijnland Instituut geven je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw stage of afstudeeropdracht kom je bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.Bij het Rijnland Instituut krijg je de kans de verschillende kennisinstellingen en de daaraan verbonden partnerorganisaties in de euregio te leren kennen. Verder krijg je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Daarnaast krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een student Marketing Management of International Business in de afstudeerfase. Je vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team. Je hebt de ambitie om na jouw bachelor opleiding een master te doen en je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met grensoverstijgend werken in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Je volgt nu de opleiding Marketing Management of International Business in je vierde jaar.

• Je hebt bewezen affiniteit met doen van onderzoek.
  • Je bent proactief.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je spreekt bij voorkeur naast Nederlands ook Duits.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.
  • Je bent creatief.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Je hebt oog voor kwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.

Solliciteren

Jouw sollicitatie stuur je voor 30 juni 2022 naar Carla Arts (c.arts@fontys.nl) en bestaat uit een cv, motivatiebrief en cijferlijst.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Carla Arts. Aan haar richt je ook jouw sollicitatie. Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.