Internationaliseringstool

Vacature: Afstudeeronderzoek Internationaliseringstool

Interesseer jij je voor de vraagstukken die bedrijven moeten oplossen als zij hun bedrijvigheid willen uitbouwen aan de andere kant van de grens, en meer specifiek tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek uit naar tools die het regionale bedrijfsleven ondersteunen bij het zetten van stappen over de grens? En ben jij die proactief en doe je graag mee op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Internationalisering in de grensregio

In de Nederlands-Duitse grensregio liggen veel kansen voor ondernemers. Maar ondernemen aan de andere kant van de grens is niet zomaar succesvol. Dat vergt de nodige kennis en voorbereiding. Binnen het lectoraat is hiervoor een Internationaliseringsscan ontwikkelt waarmee bedrijven in kaart kunnen brengen wat er nodig is om succesvol in het grensland te kunnen ondernemen. Het lectoraat werkt aan een toolbox die bedrijven vervolgens helpt om internationaal te ondernemen in de grensregio. Denk daarbij aan tools met gaming elementen die op een speelse wijzen laten zien welke concrete vervolgstappen een bedrijf kan zetten op weg naar internationalisering, bijvoorbeeld gericht op human relations, governance, finance, etc.

Een interessante afstudeeropdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar praktische tools bij grensoverschrijdend ondernemen in de euregio? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De voorlopige hoofdvraag die centraal staat in het onderzoek, is:

“Wat zijn ontwerpeisen voor tools die organisaties ondersteunen bij het grensoverstijgend ondernemen in de grensregio Rijn-Maas-Noord?’’

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw afstudeeropdracht kom je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een student in de afstudeerfase. Je studeert IFBM, IB, IFC of MM en vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team. Je hebt de ambitie om na jouw bacheloropleiding een master te doen en je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met samenwerken in het Nederlands-Duitse grensgebied. Je start in september 2022 met jouw afstudeeropdracht.

  • Je hebt bewezen affiniteit met het doen van onderzoek.
  • Je bent proactief en zelfstandig.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je beheerst in ieder geval Nederlands óf Duits als moedertaal en de andere bij voorkeur op B2 niveau.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.
  • Je bent creatief.
  • Je hebt oog voor kwaliteit

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.

Solliciteren

Jouw sollicitatie stuur je voor 30 juni 2022 naar de contactpersoon en bestaat uit een cv, motivatiebrief en voorbeeld van eerder werk dat jouw affiniteit met het doen van onderzoek illustreert.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Mw. dr. Henderijn Heldens (h.heldens@fontys.nl). Aan haar richt je ook jouw sollicitatie. Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.