Post-covid retail, horeca en dagtoerisme in euregio

Vacature: Afstudeeropdracht “Cross-border retail in combinatie met leisure”

Interesseer jij je voor de grensretail en leisure tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek in opdracht van het regionale bedrijfsleven? En ben jij die proactieve student die graag meedoet op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! (m/w/x)

Nederland is sterk afhankelijk van de handelsrelatie met Duitsland. In de Nederlandse grensregio’s aan de grens met Duitsland is dat heel zichtbaar in de retail: relatief veel winkels richten zich op klanten van over de grens. De grensregio draagt daarmee bij aan de sterke Nederlands-Duitse handelsrelatie. Toch benutten de cross-border bezoekers niet alle mogelijkheden uit de regio, bijvoorbeeld op gebied van hospitality of dagtoerisme. Welke mogelijkheden tot promotie van combinatiebezoeken aan de euregio zijn er? Zijn er voorbeelden van regio’s of plaatsen die dit op een goede manier promoten? Wat zijn minder goede voorbeelden? Welke combinaties zijn er überhaupt te maken?

Een interessante onderzoeksopdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar grensoverschrijdende retail en toerisme in de euregio? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De voorlopige opdracht die centraal staat in het onderzoek, is:

“Hoe gaat het horeca, retail en (dag)toerisme-landschap in de euregio er uit zien post Covid-19 op korte en middellange termijn?”

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw stage of afstudeeropdracht kom je bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een student Marketing Management of International Business in de afstudeerfase. Je vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team. Je hebt de ambitie om na jouw bachelor opleiding een master te doen en je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met grensoverstijgend werken in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Je volgt nu de opleiding Marketing Management of International Business in je vierde jaar.

• Je hebt bewezen affiniteit met doen van onderzoek.
  • Je bent proactief.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je spreekt bij voorkeur naast Nederlands ook Duits.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.
  • Je bent creatief.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Je hebt oog voor kwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.

Solliciteren

Jouw sollicitatie stuur je voor 30 juni 2022 naar Carla Arts (c.arts@fontys.nl) en bestaat uit een cv, motivatiebrief en cijferlijst.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Carla Arts. Aan haar richt je ook jouw sollicitatie. Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.