Sprint naar content

ORM3E Sfeer & omgeving

In deze inleiding vind u algemene informatie over het thema Sfeer & Omgeving. De studenten hebben ieder allemaal een meeloop dag gehad bij een retailer. Deze retailer heeft de student verwelkomt als een nieuw personeelslid. De studenten hebben de retailer en de omgeving van de retailer geobserveerd op basis van de lessen Hospitality verzorgt door Fontys Hogeschool Economie en Communicatie. De studenten hebben theorie in de lessen gekregen en hebben deze theorie zelf toegepast op hun meeloop dag en ook hebben de studenten deze theorie getoetst bij hun meeloop retailer. Dit thema is toegepast op het shopping Centre Piazza, dit is in het midden van Eindhoven gelegen en is te herkennen aan de grote Bijenkorf die er tegenaan gelegen is.
De volgende punten komen aan bot voor het thema Sfeer & Omgeving:

  • Sfeer: Aantrekkelijkheid van het winkelgebied en/of winkels.
  • Omgeving: Schoon & Opgeruimd
  • Aantrekkelijkheid: Zijn er genoeg pull-factoren
  • Veiligheid: Komt de bezoeker niet in potentieel gevaar?
  • Toegankelijkheid: Kan iedere bezoeker komen indien die dat wil

Toelichting infographic

In de infographic worden drie belangrijke punten genoemd voor de Piazza Shopping Centre. Deze punten zijn: Gladde tegels, veel fietsers door het winkelgebied en extra toiletgelegenheden.

Gladde tegels
Uit interviews die zijn gehouden met bezoekers van de Piazza is gebleken dat zij de tegels die gelegd zijn extreem glad vinden. Er zijn al talrijke incidenten geweest waar bezoekers uitglijden op de tegels die geplaatst zijn in en rondom de Piazza. Dit is voornamelijk nadat het heeft geregend of als het gevroren heeft. Dit brengt de veiligheid van de bezoekers in gevaar en is dus ook een belemmerende factor om naar de ondernemingen te gaan die in de Piazza gelegen zijn.

Veel fietsen door winkelgebied
Hoewel Piazza in het winkelgebied stickers en bordjes heeft aangebracht dat het niet is toegestaan om in het winkelcentrum je fiets neer te zetten en ook dat het niet toegestaan is om te fietsen, wordt dit toch gedaan. Tijdens de meeloop dag van Willem-Jan de Vries en Sohail Aslami werd geconstateerd dat er degelijk mensen fietsten door de Piazza maar dat deze mensen daarvoor niet werden aangesproken door de Security van het winkelcentrum. Fietsers en obstakels zorgen voor een onveiligere shopervaring in de Piazza.

Extra toiletgelegenheden
Er zijn bijna geen toiletgelegen te vinden in de Piazza, alleen op de 3e verdieping is een toilet aanwezig maar dit toilet is van de La Place die daar gevestigd is. Dit toilet is alleen te bezoeken tegen betaling in de La Place. Uit onderzoek van de studenten blijkt dat er behoefte is naar (meer) toiletgelegenheden in de Piazza, ook waren veel bezoekers zich niet eens van bewust dat er een toilet aanwezig is in de Piazza.

Sfeer en omgeving

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.