Project

BioSENTRY

Bio-inspired Surveillance for Environmental Testing of Resilience and Sustainability (BIOSENTRY). 

Wat houdt het project in?

Drone surveillance kan goed helpen bij het effectiever en efficiënter monitoren en handhaven van de nieuwe 1.5 meter normaal, in parken, uitgaanscentra van steden, op fietspaden in natuurgebieden, op stranden, winkelcentra, meubelboulevards, etc. Op deze routes willen we (waar mogelijk toekomstige) overtredingen van met name social-distancing regels (bijv. capaciteitsoverschrijdingen zoals dichtheid van het winkelend publiek) detecteren, die melden, en hierover real-time feedback geven aan het publiek, winkeliers, en/of politiediensten. In het BIOSENTRY-project willen we een ‘crowd management’ applicatie ontwikkelen die interacteert met meerdere semi-autonome drones. De applicatie omvat: flight planning, vision AI (deep learning) en realtime feedback en nudging.

Projectresultaten

Voor alle deeltaken geldt dat softwareproducten (code en documentatie) en data in een GIT-repository worden vastgelegd, en alle andere relevante documentatie in de projectwiki.

  1. Technisch rapport met ontwerp- en implementatierichtlijnen.
  2. Crowd management prototype (code en documentatie).
  3. Functionele easy-to-use demonstrator (devices en app) met presentatie.
  4. Open-access publicatie van het drone platform en realisatie van de ‘crowd management’ use case daarmee.

Projectteam

Fontys: Michiel Groenemeijer, Bartosz Paszkowski en Marcel Meesters
Studenten: Rick Verkuijlen, Floor Schaft, Daan Groote, Maxime Heuver, Mathijs Fox, Thimo Ferede, Lyubomir Bozhilov en Matthijs Besselink
D-VISOR: Sandra Potten

Periode

September 2020 t/m februari 2022.


Partners


Contact

M.R. (Michiel) Groenemeijer

Projectleider