De lockdown een Tikkie terug

Measuring and Informing with a Digital Intelligent Mesh (MEIDIM)

Wereldwijd wordt gewerkt aan sneltesten waarmee Corona kan worden aangetoond. Spektrax is een bedrijf dat een bestaande spectrumanalyse technologie doorontwikkeld heeft voor Corona. Met een prototype kan binnen 2 minuten worden aangetoond of iemand besmet is of niet.

Met dit project willen wij een 100% betrouwbaar datasysteem rondom deze toepassing maken. Met een persoonlijke sleutel (biometrisch, NFC in paspoort) identificeert een gebruiker zich bij het apparaat, de test wordt afgenomen, versleutelt opgeslagen en alleen de gebruiker kan met haar of zijn sleutel en in een veilige omgeving het resultaat delen. Dat zou bijvoorbeeld op een vliegveld kunnen zijn, of een (thuis)zorgmedewerker die kan aantonen niet besmet te zijn.

De spectrum meter wordt toegepast voor betrouwbare en gebruikersvriendelijke detectie van het Corona virus. In het project wordt gewerkt aan het realiseren van een privacy vriendelijk en veilig informatieplatform.

Projectresultaten

Voor alle deeltaken geldt dat software producten in een GIT repository worden vastgelegd, en alle andere relevante documentatie in de projectwiki.

1. Adviesrapport, ontwerp- en implementatierichtlijnen
2. Juridisch kader voor compliance
3. DIM prototype
4. Functionele demonstrator van de sneltest-app
5. Functioneel demonstratiesysteem en specificatie van het open platform

Projectteam

Fontys: Erdinç Saçan, Stephan Vrijsen, Noortje Lavrijssen, Bartosz Paszkowski en Casper Schellekens.
Datastreams: Tim Slot en Bob Nieme
Hand Picked Agencies: Rob Peters en Sament Yilmaz