Brightbox

Mini-BrightBox en onderzoek

De BrightBox is een gesloten systeem dat verticaal planten doet laten groeien in een gecontroleerde klimaat omgeving met een bewatering en voeding regime. Er is een behoefte om juiste een ‘flexibele’ variant te maken. Door de (grote) BrightBox te ‘downscalen’ naar een tafel formaat ontstaat de mini-BrightBox. Deze stelt personen van bedrijven en studenten van Citaverde College in staat om experimenten en onderzoeken te laten doen op locatie van hun eigen bedrijf. De mini-BrightBox zal bestaan uit maakonderdelen die de markt te bieden heeft. Deze worden zorgvuldig geselecteerd na het onderzoek. De niet bestaande onderdelen zullen nieuw ontworpen worden en de integratie van de onderdelen zal ook ontworpen worden. Op deze manier zal er een nieuw totaal systeem ontstaan. Dat ‘telen zonder daglicht’ mogelijk maakt voor een geheel nieuwe doelgroep.

Projectresultaten
  • Een kleine klimaat gereguleerde kas waar gewassen in kiemen en geteeld kunnen worden op locatie. Slogan: de BrightBox komt naar u toe
  • Een kas van tafelformaat 60x60x85cm
  • De totale maakkosten van mini-BrightBox mag niet meer kosten dan €1500,-
  • Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek en GreenTechLab heeft door haar opgebouwde kennis en faciliteiten alles in huis om deze regionale behoeft te kunnen realiseren. Van Klimaat, sensoren, bewatering, voeding en besturingssysteem.
Projectteam

Daniel Rateike (projectleider), Gert-Jan van der Wijst, Conny van Hout (Citaverde College), Wouter Staaks (Botany en Brightbox)  + Loet Graus (student Mechatronica)

Looptijd project

Januari t/m juli 2019

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Onderzoekslijn Agro-Mechatronica

Marcel Roosen

08850 78422
marcel.roosen@fontys.nl

Projectleiding

Daniel Rateike

08850 73002
d.rateike@fontys.nl

Partners

Botany bv
Brightbox