Sprint naar content

Onderzoeksagenda

Flexible Manufacturing

Het onderwerp Flexible Manufacturing gaat over het flexibel kunnen produceren van meerdere producten door 1 machine of robot, met zo min mogelijk omsteltijd. Het gaat dus eigenlijk om het multifunctioneel maken van machines en robots. Hierin doen wij onerzoek naar nieuwe grijper technologie, nieuwe toepassingen, en communicatie tussen verschillende machines.

Manufacturing Logistics

Het onderwerp Manufacturing Logistics gaat over het inzetten van mobiele robots op de werk vloer om producten te vervoeren tussen verschillende machines of robots. Hierin doen wij onderzoek hoe wij verschillende robots van verschillende leveranciers samen kunnen laten werken maken wij toepassingen met mobiele robots en machines.

Human-Robot Interactie

Het onderwerp Human Robot Interaction gaat over hoe mens en robot samen kunnen werken hierin doen wij onderzoek naar hoe wij robots intuitief gedrag kunnen laten vertonen zodat mensen kunnen anticiperen wat de robot zal gaan doen en op deze manier kunnen we de robots veiliger maken.

Precision Engineering

Precision Engineering gaat over het over het snel en accuraat kunnen aansturen van machines bijvoorbeeld voor het plaatsen van componenten in de electronica industrie. Hierin werken wij aan een mini productielijn (FEMM line).

Health

Het onderwerp health gaat over het toepassen van technologie in de gezondheidszorg. Voor ons gaat het daarbij specifiek over robotica toepassingen maar wij werken ook aan andere technische toepassingen.

Onderwijsvernieuwing

Op basis van resultaten en technieken uit ons onderzoek creëren wij nieuw onderwijs voor onze studenten. Daarnaast richten wij ook specifiek op het toepassen van nieuwe onderwijsmethoden en richten wij ons op het ontwikkelen van onderwijs voor mensen uit het bedrijfsleven. Wij geven onder andere inspiratie sessies voor industrie en wij ontwikkelen online lesmateriaal. Wij ontwikkelen ook nieuwe minoren en andere onderwijsprogramma’s.