Project

Fontys A.mplifier

Als kennisinstelling en expertisecentrum heeft Fontys zich verbonden aan de Sustainable Development Goals. Vanuit dat perspectief willen we multidisciplinair en toegepast werken. Dat kunnen we niet alleen. Samen met belanghebbenden uit onderwijs, overheid, bewoners en ondernemers, gaan we de manier waarop projecten en initiatieven rond veerkrachtige steden tot stand komen ingrijpend aanpakken en uitwerken.

Wat houdt het project in?

Vanuit ons ontwerpend onderzoek, is het nu tijd om collectieve energie los te maken en de geluiden van de stad te laten horen. Alle geluiden. Verhalen van bewoners tot bestuurders halen we naar boven. De Fontys a.mplifier versterkt ze waar nodig. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk mensen in de Brainport regio een duurzaam en vitaal leven kunnen blijven bieden in de stad. Niet wachten tot een partij in de stad met volledig uitgewerkte plannen op zoek gaan naar draagvlak.

Wij faciliteren de interactie en bouwen we de infrastructuur om vóóraf al allerlei mensen met verschillende verhalen en agenda’s samen te brengen. Rondom thema’s die hén aangaan. Zodat ze al meteen gezamenlijk tot nieuwe projecten of acties kunnen komen. Ook bestaande projecten kunnen door de Fontys a.mplifier worden versterkt.

Thema's :

Voor de a.mplifier organiseren we bijeenkomsten op basis van thema's. Binnen een thema krijg je inzicht in de actie agenda’s en motivatie van anderen in de regio en ziet snel waar deze aansluiten op die van jou.

Met elkaar bepalen we waar behoefte aan is en waar bepaalde acties of projecten het verschil zouden kunnen maken. Het draagvlak komt dus al vóór het plan. Als je mee wilt of kunt doen met het realiseren ervan, blijf je betrokken in de a.mplifier, maar dat hoeft niet.

Sfeerafbeelding Fontys


Contact

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op.

Foto van persoon

D.C. (Niels) van Maaren

Docentonderzoeker