Omgaan met professionele dilemma’s in de onderwijspraktijk

DIT IS EEN ONLINE BIJEENKOMST

 

In deze workshop staan de opbrengsten van het Erasmus+ project PROMISE centraal. In dit project hebben onderwijspartners uit Engeland, Schotland, Duitsland, Slovenie, Hongarije en Nederland gekeken met welke vraagstukken leraren zich geconfronteerd zien in hun onderwijspraktijk.  

Inventarisatie laat zien dat de meeste vraagstukken complex zijn en geen simpele oplossing kennen. Dat betekent dat de onderwijsprofessional niet veel heeft aan kant en klare antwoorden, maar meer gebaat is bij een oplossingsstrategie, waarmee zelf een oplossing op maat kan worden gevonden.  

In het project is een website gemaakt die onderwijsprofessionals kan ondersteunen bij het toepassen van oplossingsstrategieën.  

In de workshop starten we met een toelichting op het Erasmusproject en nemen we een kijkje op de website en de gebruiksmogelijkheden. In het tweede deel van de workshop gaan we actief aan de slag met de mogelijkheden die de website biedt. In breakoutrooms gaan de deelnemers in kleine groepjes zelf een oplossingsstrategie toepassen. In de nabespreking vergelijken we de ervaringen en bespreken we de gebruiksmogelijkheden van de website.

Sfeerafbeelding Fontys

Sessieleider

Quinta Kools

q.kools@fontys.nl

Voor wie

Lerarenopleiders, leraren po/vo/mbo, studenten van lerarenopleidingen, docenten HBO

 

Online Workshop

Datum en tijd
04 oktober 2021
14.00-15.00 uur
Nog beschikbare plekken
32