Ons feestjaar is gestart: FsT100!

Sfeerafbeelding Fontys

AMPA viert het honderdjarig bestaan van Fontys Conservatorium. We organiseren een feestjaar met meer dan 140 concerten, 2 projectweken en een afsluitend jazzfestival. Afgelopen 24 januari hebben we ons feestjaar feestelijk geopend onder muzikale begeleiding van het wereldberoemde Rasschèr Quartet. Fontys-bestuurslid Nienke Meijer opende de feestelijke avond met haar woorden over AMPA. Marcelle Hendrixcks (wethoudster onderwijs en cultuur) feliciteerde ons met het honderdjarig bestaan en kwam niet met lege handen. Dit allemaal vond plaats in de concertzaal van Theaters Tilburg. Hieronder zie je een kleine compilatie over deze feestelijke opening.

“En daarom ben ik niet met lege handen gekomen” spreekt Marcelle Hendrixcks door de speakers en ze overhandigt aan Raf De Keninck – sectorleider muziek Fontys Hogeschool voor de Kunsten – een cheque van wel tienduizend euro!
De avond werd feestelijk voortgezet door het Raschèr Quartet. Het wereldbekende saxofoonensemble – waaronder onze eigen Andreas van Zoelen – zorgde voor een verassend intiem concert.

Na het concert hebben we geproost op het honderdjarig bestaan. In de foyer van de concertzaal was er de mogelijkheid om nog na te borrelen. Wij bedanken iedereen die erbij was en we zijn enorm benieuwd naar de volgende honderd jaar!