Van droom tot Ocean Cleanup

14 februari | Fontys Student Startup Festival
Tijdslot: 18.10u - 18.40u
Capaciteit: Max. 170 personen

Als co-founder van o.a. The Ocean Cleanup en The Green Miles heeft Florian een inspirerend verhaal over het volgen van je droom en hoe deze waar te maken binnen je werkomgeving. Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit.

Na 2 jaar rond de wereld zeilen had hij een missie, het opruimen van onze oceanen. Momenteel is Florian bezig om met mensen zijn dromen te delen en waar te maken voor iedereen. Een inspirerend verhaal over passie, lef, uitdagingen, teamspirit, een andere weg bewandelen en durven doen! Florian is co-founder van de Ocean Clenaup - een gedeelde passie die hij heeft met Boyan Slat. The Ocean Cleanup is een project om plastic afval op te ruimen uit de oceanen. Het heeft flink wat voorbereiding gekost, maar na jaren is het zover: The Ocean Cleanup gaat beginnen. Dat betekent dat een deze dagen de Nederlandse 'bezem' begint te vegen in de 'plastic soep'. Daarmee bedoelt men een groot gebied in de Grote Oceaan waar veel plastic aan de oppervlakte dobbert. De bezem heet oorspronkelijk System 001, en is opgebouw als een 600 meter lange veegarm.

De lezing zal verzorgd worden door Florian Dirkse, co-founder van de Ocean Cleanup. Florian is tevens de dagvoorzitter van het Fontys Student Startup Festival 2019.