Minor student Kevin van Leeuwen

Ik heb de Minor Ondernemerschap gekozen omdat ik zelf al 3 jaar bezig ben met ondernemen naast mijn fulltime studie Informatica aan de Avans Hogeschool. Ik wilde kijken wat ik kon verbeteren binnen de facetten van de minor Ondernemerschap en dat is meer dan gelukt! De Minor Ondernemerschap is een leuke, interessante maar vooral erg educatieve minor waarbij je kennis maakt met een breed spectrum aan facetten van ondernemerschap. Alle onderdelen komen aanbod, van het bedenken van een business concept, tot acquisitie en verkoop. Maar pas als je de eerste klant hebt, begint het pas. Juridische zaken, bedrijfsadministratie en accountmanagement vormen het hart van je bedrijf/onderneming.

Het sterke van de minor vind ik, dat je naast de vakkennis die je opdoet, ook veel leert over jezelf en je competentieontwikkeling. Dat laatste is cruciaal omdat je erg goed moet weten wat je sterktes en zwaktes zijn. Ondernemerschap vereist lef, moed en doorzettingsvermogen. Opgeven is geen optie, met tegenslagen omgaan is een leerproces. Hier dien je op te participeren als je verder wilt, stel dat je erg innovatief bent ingesteld, maar minder op interne controle, dan dien je een partner te vinden die wel over deze eigenschappen beschikt.

Wat ik erg goed vind van de minor Ondernemerschap, is dat zij gekeken hebben naar een praktische pragmatische aanpak, een brede mix van het vergaren van vakkennis tot self deployment tot praktijkgerichte opdrachten. De docenten komen gelukkig uit het beroepspraktijk. Zij lezen gelukkig geen Van Dale woordenboek voor, maar slaan gewoon de spijker op z'n kop. Dit doen zij middels het vrijgeven van relevant lesmateriaal uit de praktijk. Kortom, voor iedereen die wil kijken of de minor ondernemerschap iets voor hemzelf / haarzelf bij haar past, raad ik deze minor ten zeerste aan.

Oprichter van Eduskoel