Minor studenten aan het woord

Studenten Joris Foole, Marcel Tils, Jelle Wout, Thijs Kemmere en Nick Kentie vormden samen een groep in de V1 variant van de minor Ondernemerschap. Samen hebben zij tijdens de minor het bedrijf InBeheer opgericht.

Thijs Kemmere: ‘Mijn ouders hebben een eigen bedrijf. Het ondernemerschap zit dan ook in de familie en ik wilde er zelf ook graag meer over leren. Die mogelijkheid kreeg ik via de minor Ondernemerschap! Zelf had ik nog geen idee voor een eigen bedrijf, maar met een team van 5 studenten zijn we aan de slag gegaan en hebben we het bedrijf InBeheer opgezet. InBeheer is een bedrijf dat de consument kan helpen en adviseren op o.a. vaste maandlasten m.b.t. telefoonrekeningen.

Tijdens de minor hebben we veel kennis opgedaan m.b.t. het opzetten van een eigen bedrijf. Ook werk je in de minor aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert kritisch naar jezelf kijken als persoon en als ondernemer en daarbij wordt een actieplan opgesteld.’

Nick Kentie: "Ik heb veel passie voor ondernemerschap. De reden dat ik voor de minor ondernemerschap heb gekozen is omdat ik mezelf meer wilde verdiepen in het ondernemerschap. Ik heb zelf een aantal jaren geleden een eigen onderneming opgezet waar ik nog steeds de nodige uurtje in de week aan besteedt. Toch wilde ik er meer van proeven.

In de minor heb ik veel geleerd over ondernemerschap maar ook over mezelf! De persoonlijke- en professionele ontwikkeling in de minor heb ik als heel positief ervaren. Ik zou het iedereen aanraden!

We wilden als team doorgaan met het bedrijf Inbeheer, maar door stages en afstuderen hebben we besloten om de onderneming over te dragen of in de koelkast te zetten om er in de toekomst eventueel mee door te gaan! Wellicht in hetzelfde team want de klik was er!’’