Docentendag Toegepaste Psychologie 14 november 2019

Groei en Bloei in het Onderwijs

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie organiseert dit jaar de docentendag voor Toegepaste Psychologie. Op onze locatie -midden in de stad Eindhoven- ontvangen wij je graag op donderdag 14 november. Een dag waar ontmoeting, leren van elkaar en inspireren centraal zal staan.

Het thema van deze dag is Groei en Bloei in het Onderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat ons onderwijs toekomstbestendig is en blijft? Hoe zorgen we voor een juiste aansluiting bij en het blenden met de praktijk? Wat is hiervoor nodig en op welke wijze kunnen we bestaande kaders loslaten en een gezamenlijke focus te vormen?

Ontmoetingen en van elkaar leren is de wijze waarop we hier vorm aan willen geven. Denk hierbij aan workshops, ronde tafelgesprekken en interactieve ontmoetingen. Je hebt deze dag zelf de touwtjes in handen: je kunt je vakcollega’s ontmoeten, maar ook een workshop door collega’s of studenten volgen. Vooraf geef jij deels aan welke bijeenkomsten jij bijwoont.

EE

• Programma Docentendag TP 14 november 2019

Programma donderdag 14 november | Groei en Bloei in het Onderwijs

09.30 uur inloop met koffie en thee VUE Bioscoop Eindhoven
    10.15 uur kickstart Ties Sweyen
    11.00 uur wandelen naar Witte Dame (pauzemoment)
    11.30 uur ronde 1 rondetafelgesprekken
    12.15 uur lunch
    13.15 uur ronde 2 diverse workshops, lezingen, rondleidingen en bijeenkomsten
    14.00 uur korte pauze
    14.15 uur ronde 3 diverse workshops, lezingen, rondleidingen en bijeenkomsten
    15.15 uur afsluiting met borrel

In de middag kan je diverse workshops, lezingen, rondleidingen en bijeenkomsten volgen. Tijdens de inloop voorafgaand aan de start van de dag en na de start kan je je hiervoor inschrijven. We geven we je hiernaast alvast een klein kijkje in de keuken van de workshops die aangeboden worden. Het aanbod workshops op deze website wordt in aanloop naar de docentendag steeds verder aangevuld.

Rondetafelgesprekken

In het ochtendprogramma heb je ruime keuze uit verschillende rondetafelgesprekken. Meld je hiervoor aan via deze link en geef aan over welke 3 onderwerpen binnen het thema jij het zou willen hebben.

De ‘Ronde Tafel’ zou gestaan hebben in Camelot, het kasteel van Koning Arthur. Hier vergaderde hij met zijn ridders. Ieder aan zijn tafel was gelijk, niemand was belangrijker en iedereen werd gehoord. De term Rondetafel wordt nu gebruikt voor mensen die om tafel met een gespreksleider een écht goed gesprek aangaan: geen debat of discussie maar een Dialoog: De wijze om elkaar te inspireren en best practices met elkaar te delen.

Jij bepaalt mede de inhoud. Bij het aanmelden geef je drie onderwerpen aan waar je graag met je collega’s over zou willen sparren. De gespreksleider zal deze van tevoren verzamelen en op basis van jouw input de opzet verder concretiseren. Bijvoorbeeld jij neemt als vakgroeplid A&O deel aan een rondetafelgesprek en wil als onderwerp de toetsbank van een specifiek vak inbrengen. Of, je neemt deel als praktijkcoördinator aan een rondetafelgesprek met andere praktijkcoördinatoren en je hebt de vraag hoe in een bepaald werkveld je nog meer praktijkplekken kunt werven. Wil jij deelnemen, meld je dan aan via de link hiernaast. Een overzicht van alle thema's vind je in het aanmeldformulier.

Studenten(in)perspectief

Studieverenigingen op het HBO zijn van grote toegevoegde waarde voor studenten. Toch zijn studenten minder betrokken dan enkele jaren geleden. Er zijn enkele factoren die typerend zijn voor onze generatie en tijdsgeest die hier mijns inziens aan ten gronde liggen. Als student en ex-bestuurslid van de studievereniging voor Toegepaste Psychologie in Eindhoven wil ik graag kort mijn visie delen en daarna met jullie in gesprek gaan.

The job to be done

Als je school een bedrijf is, is de student je belangrijkste klant. Iedere klant heeft behoeftes. Zorg dat je die kent en er op inspeelt. Zo verleid je hem om jouw product te gebruiken. Met deze insteek kijken we naar de vraag: hoe vergroten we de betrokkenheid van de studenten bij ons onderwijs?

Fieldtrip Werkgeluk

Een streep is reeds gezet: 'leren doe je op school' en 'werken doe je op het werk'. Professionele werkplaatsen krijgen overal vorm. Je hebt de kans om een kijkje in de keuken te nemen van één. Je wordt meegenomen naar Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk waar studenten je rondleiden en meenemen in deze werkomgeving