Alex Evers

Alex Evers
Studie: Werktuigbouwkunde
Onderneming: Teqq International B.V.

In de huidige markt zijn de automatiseringsoplossingen voor CNC bewerkingsmachines complexe en erg dure oplossingen, waarbij de operator een extra opleiding nodig heeft. Hier ontdekte Teqq International B.V. de behoefte naar een simpele, flexibele, snel instelbare en betaalbare automatisering met een sterk oog naar het gebruikersgemak voor de operator.

Dit heeft geresulteerd in de IPS (Intergrated Production System), een door de CNC bewerkingsmachine bestuurde automatisering. Deze bestaat uit: een 0.3-4ton hydraulische klem met beveiliging en elektronisch regelbare druk, een simpele besturingskast die gebruik maakt van de M-codes van een bewerkingsmachine ten behoeve van de communicatie, vanuit het gereedschapsmagazijn inwisselbare grijper welke gebruikt wordt voor het pick&place van het product en een op het machine bed geplaatste pneumatisch afsluitbaar productmagazijn. Doordat het IPS door de machine bestuurt wordt is de learning-curve voor de operator teruggebracht tot een minimum.

Het volledige systeem “comes in a box”, hierbij is het systeem door de simpele handleiding zelf door de klant te installeren. Daarentegen biedt Teqq natuurlijk ook de mogelijkheid om de installatie door een monteur te laten uitvoeren. Het IPS is momenteel gericht op de Europese markt met het potentieel om uit te groeien naar wereldwijd.

Naast het ontwikkelde IPS, denkt Teqq te allen tijden mee met de klant, zoekend naar de perfecte oplossing voor hun probleem. Hierbij is te denken aan op maat gemaakte oplossingen specifiek om de efficiëntie, spindeluren en gebruikersgemak van de machine te kunnen verhogen. Zo zorgt Teqq dat de klant écht meerwaarde heeft aan de oplossing.