Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen
Studie: CO-IEMES
Onderneming: Backseat Buddy

In februari van 2016 leerden Steven Kramer (toen: Saxion Enschede, nu: Erasmus Universiteit, Rotterdam) en Dennis van Aarssen (Fontys ACI, Tilburg) elkaar kennen tijdens de minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende een half jaar werd onder uitstekende begeleiding van coaches door hen gewerkt aan Backseat Buddy: De app voor kinderen (6+) waarmee ze tijdens lange autoritten door middel van mini-games leren over de omgeving (GPS) waar ze op dat moment doorheen rijden. Tijdens de minor werden het businessplan, verdienmodel, de marketing uitgedacht, terwijl Steven en Dennis op zoek gingen naar ontwikkelaars die de app daadwerkelijk konden maken. Wat hoog in het vaandel stond was hoe (en waarom) men ‘Lean’ moest ondernemen. Mede hierdoor overkwamen de twee studentondernemers de soms enorme tegenslagen door de tijd heen.

Hoogtepunten van dat eerste halfjaar waren de momenten waarop grote, internationale partijen, zoals bijvoorbeeld Volvo, lieten blijken potentie te zien in het concept van Backseat Buddy. Steven en Dennis spraken telefonisch met de Chief Futurologist van Volvo Car Group, die zijn waardering uitte voor de innovatie van Backseat Buddy. Hij stelde zijn netwerk ter beschikking, wat voor de toekomstige, internationale opschaling van Backseat Buddy prachtige ingangen biedt. Maar zoals de Lean-startup betaamd begint Backseat Buddy kleinschaliger, namelijk met een versie van de Route du Soleil. In deze versie kunnen de kinderen in jonge gezinnen, die via de Route du Soleil naar hun vakantiebestemming gaan, spelenderwijs kennis maken met de Franse taal, cultuur en geschiedenis. Ze worden hierin bijgestaan door de Franse Backseat Buddy ‘Jean Baguette’, die ze helpt om de mini-games te voltooien.

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat Steven en Dennis begonnen met Backseat Buddy en is het team uitgebreid met Thomas Hubert (Content en Statistiek) en Cas Wognum (ICT). Ze hebben de perfecte match gevonden in de game-ontwikkelaars van Volo, is er een innovatie-subsidie gehonoreerd t.w.v. €40.000 en staan de eerste, échte playtests op de agenda. Kortom, 2017 wordt een groot jaar voor Backseat Buddy!