Sven Wulms

Sven Wulms
Studie: Communicatie
Onderneming: Minded Motion

Freerunning is het verplaatsen van A naar B, waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ruimte voor creatief uitziende salto’s en bewegingen. De sport is zich aan het faciliteren in Nederland en op steeds meer locaties worden er lessen gegeven. De grootste aanbieder van de sport in Nederland? Minded Motion. Een bedrijf dat werd opgericht in 2014 en geleid wordt door Fontys alumnus Sven Wulms.

In hetzelfde jaar is Sven Wulms ook gestart met de opleiding Communicatie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hier verkreeg hij verschillende inzichten om zijn activiteiten met betrekking tot freerunning te professionaliseren. In het derde leerjaar heeft Sven gebruik gemaakt van de Studentondernemersregeling van Fontys. Middels deze regeling kon hij zijn studie en bedrijf combineren. Later is Sven ook afgestudeerd binnen zijn eigen bedrijf, wat hem veel nieuwe inzichten heeft gebracht en voor een verdere professionalisering heeft gezorgd van zijn organisatie. 

Tijdens de opleiding had Sven de doelstelling om in 2020 lessen te verzorgen aan duizend freerunners. Deze doelstelling is echter in 2019 al bereikt! Bij Minded Motion werken 8 personen die zich samen inzetten om wekelijks uitdagende en veilige freerunning lessen te geven. Naast het aanbieden van lessen verkoopt het bedrijf ook freerunning kleding, verzorgen ze workshops, demonstraties en organiseren jaarlijks een kamp met ruim 250 deelnemers. Om de activiteiten onder de aandacht te brengen is Minded Motion erg actief op social media, waarbij ze samenwerken met grote influencers. 

Binnen het bedrijf houdt Sven zich vooral bezig met ondernemerschap, marketing en communicatie. Het is dan ook zijn uitdaging om zoveel mogelijk jongeren aan het bewegen te krijgen!