Tim Meusen

Tim Meusen
Studie: Fontys Industrieel Product Ontwerpen
Onderneming: La Meuse Sport

Sinds zijn 17e doet Tim Meusen aan wielrennen. Inmiddels combineert hij topsport met de studie Industrieel Product Ontwerpen. Tijdens de wedstrijden viel hem één ding op, veel mensen rijden met die saaie zwarte bril omdat ze niet de juiste kleur kunnen vinden die bij hun tenue past. Zo ontstond het idee van La Meuse Sport.

La Meuse Sport ontwikkelt, designed en produceert modulaire sportbrillen. Wat houdt dit in? Deze modulaire sportbrillen bestaan uit vijf onderdelen: bodemstuk, bovenstuk, oortje deel 1, oortje deel 2 en de lens. De klant kan zelf de kleur en materialen van deze onderdelen kiezen om zo haar eigen gepersonaliseerde bril samen te stellen, die precies bij hun tunue past.

Sporters zijn nu eenmaal ijdel en willen er graag goed uitzien. De eerste brillen van La Meuse Sport zullen gericht zijn op het wielrennen. In de toekomst is het de bedoeling om uit te breiden naar andere sporten zoals skiën, snowboarden, hardlopen.

Met behulp van de studentondernemersregeling wordt het voor Tim mogelijk om af te studeren binnen zijn eigen startup om zo hopelijk uit te groeien tot een volwaardig bedrijf. Door deze regeling kan hij stap voor stap groeien met de juiste begeleiding. La Meuse Sport hoopt uit te groeien tot een kenbaar en uniek merk in de sportwereld.​