Tom Denissen

Tom Dennissen
Studie: HRM & Psychologie
Onderneming: Mental Improvement Company

Tom is een jonge ondernemer en vertelt graag hoe zijn onderneming is ontstaan vanuit zijn persoonlijke situatie. Het begon toen Tom Denissen fulltime werkzaam was in een sportschool. Vijf jaar geleden werd de onderneming van zijn ouders failliet verklaard. Hierdoor kwam zijn moeder in een moeilijke financiële en emotionele situatie terecht en werd Tom gedwongen te stoppen met de HAVO, om geld te gaan verdienen zodat de lasten betaald konden worden en het eten niet meer bij de voedselbank gehaald hoefde te worden. Omdat Tom niet wilde stoppen met leren ging hij een cursus sportmassage doen, naast zijn werk als sportinstructeur. In de sportschool vond Tom het al interessant waarom sommige mensen wel motivatie hadden en sommigen niet. Op zijn 21ste heeft Tom de 21+ toelatingstest op Fontys gemaakt en met succes behaald. Hierdoor kreeg hij de keuze om iedere HBO-opleiding te volgen die hij maar wilde en daarvoor toegelaten te worden.

Met zijn ervaring als masseur en sportinstructeur kwam hij erachter dat het lichaam en de hersenen een nauwe band met elkaar hebben, waardoor hij getriggerd werd om Toegepaste Psychologie te gaan studeren en zo meer over de hersenen van de mens kon gaan leren.

‘’Ik ga iets verzinnen waardoor psychologie en massage gecombineerd gaan worden’’. Dit zijn de woorden die hij uitsprak tijdens het begin van zijn studie. Gaandeweg kwam Tom erachter dat meditatie veel werd gebruikt in de psychologie om psychische aandoeningen te verminderen. Door eigen ervaring en kennis met en over mediteren en massage, werd de link van een combinatie van deze twee specialismes van de een op andere dag een realiteit.

Deze hersenspinsels hebben sinds september 2016 een daadwerkelijke vorm gekregen, toen er deel werd genomen aan de minor Ondernemerschap aan de Fontys in Eindhoven, en heeft nu de naam de Mental Improvement Therapy gekregen.

De Mental Improvement Company is de onderneming die de Mental Improvement Therapy geeft. Deze behandeling brengt stoelmassage en begeleidende meditatie samen in een 15 minuten behandeling, om werknemers op de werkplek een stressvermindering en een energie boost te leveren. Het daadwerkelijke effect van de MIT zal eind januari duidelijk en overzichtelijk worden, doordat er onderzoek wordt gedaan onder de ruim 300 werknemers van Drisag BV. in België.

Drisag gaat in 2017 een concept starten waarmee zij bedrijven gaan omtoveren in werkplekken die meer natuur en comfort hebben. Op afwachting van positieve resultaten uit het onderzoek, zal de MIC een bloeiende start kennen door geïmplementeerd te worden in dit Happie-Office concept.