Tom Erven

Tom Erven
Studie: International Management & Marketing
Onderneming: Erven Quality Trade

Het handelen zit Tom in zijn bloed. Als kind verkocht hij al monsters van zijn vaders groothandel tijdens Koninginnedag. Hij broedde eitjes uit met zijn broedmachine en verkocht de kuikens op de vogeltjesmarkt in Liempde. Toen zijn vader vorig jaar een container met bamboe vanuit Indonesië importeerde en er uiteindelijk toch niet goed raad mee wist, nam hij de verantwoordelijkheid over. Via internet verkocht hij een groot deel aan particulieren. Tom Erven was verkocht. Hij besloot de gok te wagen en startte zijn eigen handelsonderneming: Erven Quality Trade.

“Het is een product dat je niet veel ziet, maar de reacties zijn heel goed.” aldus Tom. “Mensen denken niet aan bamboe voor hun schutting. Het is wel iets anders dan normaal. Een schutting van bamboe is heel exclusief en gaat bovendien heel lang mee. Bamboe is een grassoort, maar door de vezelstructuur is het vaak harder dan menig houtsoort. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het gemakkelijk inkorten. De panelen zijn eenvoudig te monteren en als het te breed is, haal je er gewoon een paal tussenuit.” Een van zijn klanten maakte er een barretje van voor een exotische cocktailbar, maar ook steigers, bloempotten e.d. behoren tot de mogelijkheden. Tom: “In Indonesië maken ze er zelfs huisjes van. Daar hebben ze natuurlijk bamboe in overvloed.” 

De eigenaar zit boordevol ideeën. Op dit moment verkoopt hij met name aan particulieren, maar daarnaast wil hij zijn product ook aan gaan bieden via een dealernetwerk. Via Erven Quality Trade biedt Tom een product waar hij in gelooft. Daarnaast kent hij zijn doelgroep, maar hoe breng je die bij elkaar? Dat is de kick en daar is Tom uitgebreid mee bezig. Vooralsnog richt Erven Quality Trade zich alleen op bamboe. Toch heeft Tom de naam van zijn onderneming bewust breed gehouden. “Misschien loop ik ook nog weleens ergens anders tegenaan”, zegt de jonge ondernemer. “Bamboe blijft er zeker in, maar wie weet wat er nog bij komt. Alles kan, zolang het gaat om een kwalitatief hoogwaardig product dat me fascineert. Als ik er zelf niks mee kan, dan ga ik het ook niet verkopen.”