Valentijn Franken

Valentijn Franken
Studie: Toegepaste Psychologie
Onderneming: VibeActive

In januari 2018 is VibeActive opgericht door Valentijn Franken en zijn compagnon Kevin van Gestel. Zij gaan samen met ‘kwetsbare’ jongeren aan de slag om problemen aan te pakken, hen steviger in de schoenen te laten staan en weer terug op school of aan het werk te krijgen.

Valentijn en Kevin bieden jongeren een hulpverlening aan die bestaat uit drie verschillende componenten, namelijk: Sport, Coaching en Maatschappelijke begeleiding. Sport is een belangrijk onderdeel in het leven van de twee jonge mannen. Naast dat het je als persoon kan vormen heeft het een therapeutische werking voor de mentale gezondheid, wat ze graag willen delen met de jongeren.

Door middel van de informele sfeer en een laagdrempelige aanpak vinden Valentijn en Kevin aansluiting met de doelgroep. VibeActive stapt af van het idee om achter een bureau over je gevoelens praten en te horen wat wel of niet goed gaat. Zij zijn namelijk voorstanders van ‘empowerment’ en gaan uit van de krachtige eigenschappen van een persoon. Zij zullen actief bezig zijn met de jongeren om hun problemen aan te pakken en werken zo samen richting een mooie toekomst met school en/of werk.

In de toekomst hopen de mannen een eigen sportlocatie te hebben waar de jongeren kunnen sporten, ontspannen en werken.