Rick van Boxtel

Rick van Boxtel
Opleiding: Fontys ICT & Technology
Onderneming: RVB Digital

Alles wat met techniek en computers te maken heeft vindt Rick interessant en daarom is hij continue bezig met nieuwe projecten.
Denk bijvoorbeeld aan een automatische drankjesdispenser of een motortestsysteem. Niet alleen is hij geïnteresseerd in de technische aspecten van deze machines, maar ook in de commerciële aspecten van deze machines.

Op zijn dertiende maakte hij maatwerk software voor zijn klanten, als éénentwintig jarige begon hij een webdesign bedrijf en daarnaast heeft hij veel ervaring in de industriële automatisering. Nu wil Rick van Boxtel zijn krachten bundelen om de winst van escaperooms te verhogen en ze tegelijkertijd een stuk spectaculairder te maken.

Tijdens het meehelpen en opzetten van een escaperoom voor een vriend, merkte Rick van Boxtel dat escaperooms niet automatiseren. De bezoekers komen binnen en krijgen het verhaal uitgelegd door een medewerker, hierna zal een medewerker handmatig tips moeten geven en de escaperoom moeten besturen door middel van een groot paneel met knoppen. Als de bezoekers gaan, dan kost het de medewerkers ook nog eens een half uur om de kamers op te ruimen.

Dit kan beter, vond Rick van Boxtel. Hij las de verhaallijn van de escaperoom en ging een plan maken. Door middel van sensoren en actuatoren werd het mogelijk de kamer automatisch te laten draaien, hierna werd door middel van geluidsfragmenten het verhaal uitgelegd. Ook zorgde hij voor een slim systeem waardoor de sloten en deuren automatisch dicht gingen, dit zorgde ervoor dat de escaperoom niet opgeruimd hoefde te worden. Als laatste voegde hij nieuwe componenten toe. Geluid, vallende objecten, rookmachines en geurmachines zorgden voor een unieke escaperoom ervaring.

Het resultaat was duidelijk, er waren geen medewerkers meer nodig en de escaperoom zorgde voor een spectaculaire ervaring. Klanten waren erg onder de indruk van de escaperoom, daarom is Rick van Boxtel zijn bedrijf gaan focussen op escaperoom automatisering.