Sybe van Doorn

Sybe van Doorn
Studie:
Bedrijfsmanagement MKB
Onderneming: Odys

In de snelle, overbevolkte wereld waarin we nu leven beginnen veel middelen op te raken. Daarom willen zowel bedrijven als patriculieren proberen zo duurzaam mogelijk te leven en ondernemen. Binnen dit kader wil Odys ook zijn steentje bijdragen. Odys is een bedrijf dat zich focust op de verkoop van tweedehands elektronica, voor zowel particulieren als bedrijven. Hierbij kun je denken aan tv’s, monitoren, beamers, speakers, versterkers etc. Deze producten komen uit een reststroom van audiovisuele bedrijven, die deze producten retour krijgen van hun klanten bij vervanging. Wat Odys hierin doet is de producten overkopen voor een schappelijke prijs. Dit is mogelijk omdat deze producten voor de bedrijven zijn afgeschreven in de boekhouding en dus alles wat het nog oplevert mooi meegenomen is. De producten worden door Odys opgehaald en in eigen opslag bewaard. Vanuit deze opslaglocatie worden vanuit eigen netwerk zowel particulieren als bedrijven uitgenodigd om te komen kijken. Uit deze momenten volgen dan ook de meeste sales. Ook wordt er veel verkocht via online kanalen.

“van omzet word je moe, van winst ga je op vakantie”

Maar wat wil Sybe nu echt? Hij wil dat mensen zich bewust zijn van alles wat er om hen heen gebeurd. Op het moment is er ontzettend veel verspilling. Wat natuurlijk altijd doodzonde is, maar zeker in de periode waarin we nu met zijn allen leven. Dus nogmaals, kijk om je heen. Ga opzoek naar plekken waar veel verspilling is en probeer hier een businessmodel op los te laten. En als jij nu denkt, het zal zich vanzelf wel weer oplossen; er is ook nog een erg leuk zakcentje mee te verdienen.

In de toekomst wil Odys bekend komen te staan als leverancier van tweedehands elektronica voor bedrijven. Zo wil Odys complete ruimtes of locaties voorzien van audiovisuele middelen, maar dan wel met hergebruikte producten.

“als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys