Minor Explore your Entrepreneurship

De verdiepende minor 'Explore Your Entrepreneurship' kun je 2x per jaar volgen. Deze minor is enkel toegankelijk voor studenten van Fontys Technische Bedrijfskunde en Fontys BMKB. Ook andere Fontys studenten kunnen deze minor volgen als ze toestemming krijgen van de examencommissie van eigen opleiding.

De minor EYE
In de EYE ontwikkel je een bedrijfsidee tot een succesvol bedrijf. Lean Startup en Customer Development lopen als rode draad door het programma van deze minor. Lessen op het gebied van financiën, recht en e-marketing dienen als ondersteuning. Daarnaast train je je persoonlijke vaardigheden - interviewen, verkoopgesprek, personal branding - op een systematisch manier en met intensieve ondersteuning van een coach.

Wanneer is deze minor interessant?
- Als je interesse hebt in ondernemerschap
- Als je voor jezelf wilt beginnen
- Een familiebedrijf wilt gaan overnemen
- Ondernemend bezig wilt zijn binnen een bedrijf

Wat ga je doen tijdens de minor EYE?

• Je leert over diverse vormen van ondernemerschap zoals familiebedrijven, financieringsvraagstukken en innovatie. Dit leer je door middel van verschillende interactieve colleges, gastlezingen en bedrijfsbezoeken.
  • Je traint ondernemersvaardigheden door middel van verschillende workshops.
  • Je gaat met een zelfgekozen of zelf gevonden idee aan de slag om een startup te realiseren. Of je gaat in een kleine groep aan de slag om een onderneming te helpen om een concreet vraagstuk op te lossen.

In de praktijk gaan verschillende studenten die de EYE hebben gevolgd door met hun onderneming en maken dan gebruik van de Fontys Studentondernemersregeling. Je krijgt daarmee de kans om stage te lopen en af te studeren binnen je eigen bedrijf.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor de minor 'Explore your Entrepreneurship? Schrijf je dan nu in via Progress.
Heb jij nog een vraag over de minor? Mail dan naar minor-eye@fontys.nl of bel naar 06-82639260.
(!) Let op, deze minor is alleen toegankelijk voor studenten van Fontys TB en BMKB. Volg jij een andere opleiding maar wil je toch de minor EYE volgen? Dan kun je toestemming vragen aan de examencommissie van je eigen opleiding.

Oud minor student aan het woord

Seth Leenman (oud minor student) met zijn bedrijf LoyaltyRide

EYE studenten wonnen de Student Startup Award Brabant 2018