Jasper Voorn vertelt!

Jasper Voorn (24) is 3e jaars ICT & Media Design student en is sinds een jaar ook studentondernemer. Het maken van een website leerde Jasper al vrij snel tijdens zijn studie en daar zag hij kansen in. Jasper heeft een jaar lang enkele mensen geholpen met een professionele website en besloot daarna aan de slag te gaan met een eigen onderneming. Nu helpt hij mensen met hun online representatie. Dit doet hij door kleine en middelgrote bedrijven te voorzien van een website, bedrijfsfoto’s, bedrijfsvideo’s en het verspreiden van de content die erop staat door middel van sociale media en Google Marketing. Jasper heeft inmiddels verschillende soorten bedrijven geholpen, van restaurantjes, een nagelsalon en rijschool, tot aan makelaars en coaching bedrijven. Jasper is alleen begonnen, maar heeft ondertussen een vennoot (Roy van Oeteren).

Met het ondernemingsidee op zak volgt Jasper nu de minor (Fontys) Ondernemerschap. In de minor wordt hij begeleidt om zijn studie en onderneming te combineren. Ook helpt het hem groeien in zijn persoonlijke en sociale vaardigheden zoals klantengesprekken, het kijken naar zijn diensten en de positionering. Jasper omschrijft dit als een reflectie op je eigen bedrijf en op je persoonlijke kenmerken.

Hij ervaart de minor dan ook als ondersteunend. Het meest leerzame aan de minor vindt hij het assessment. Dit is een gesprek met een externe coach, dat wordt gefilmd en waarna meteen gekeken wordt hoe je sociale en communicatieve vaardigheden zijn en eventueel verbeterd kunnen worden. Door dit gesprek te analyseren leer je betere gesprekken te voeren met echte klanten. Dit soort praktijkopdrachten vindt hij, samen met het in contact staan met andere studentondernemers, het allerleukst aan de minor. Ook inhoudelijk helpt de minor Jasper verder. Naast de praktijkopdrachten krijgen ze in de minor namelijk ook vakken zoals bedrijfseconomie. Dit is belangrijk in het ondernemingsleven aangezien er ook een financieel aspect is waarbij het gebruiken van een beginbalans of financieringsbegroting komt kijken.

Jasper omschrijft de minor Ondernemerschap als een minor met veel vrijheid waarin je een mooi netwerk opbouwt. ‘’Ik zou de minor zeker aanraden aan studenten, ook indien je nog niet zeker weet of je ondernemer wilt worden. Met de kennis en ervaring heb je skills ontwikkelt wat het bedrijfsleven goed kan gebruiken. En voor de mensen die al een bedrijf hebben of zeker willen, die zou ik het 100% aanraden. Het helpt je er zeker bij.”