Studentondernemersregeling

De Fontys Studentondernemersregeling zorgt ervoor dat jij als studentondernemer je bedrijf en studie succesvol kan combineren. Fontys creëert een klimaat waarin studentondernemers kunnen groeien en excelleren. Gepassioneerde, startende studentondernemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun ondernemersdromen. Maatschappelijk gezien is het immers zeer gewenst het aantal starters te vergroten. Met de Studentondernemersregeling wil Fontys studenten stimuleren het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. De Studentondernemersregeling houdt in dat jij als studentondernemer onder bepaalde voorwaarden aanspraak kan maken op verschillende voorzieningen binnen Fontys.

Van welke voorzieningen kun jij gebruik maken?

  • Begeleiding door een (externe) coach
  • Aangepaste aanwezigheidsplicht
  • Ondernemersworkshops
  • Aangepaste toetsregeling- en/of propedeuseregeling
  • Stage lopen binnen je eigen bedrijf
  • Afstuderen binnen je eigen bedrijf

Bovenstaande punten hebben betrekking op het feit dat je je studie en je onderneming beter combineerbaar kunt maken. Maar we bieden meer dan dat! Door middel van de Fontys Studentondernemersregeling krijg je toegang tot een groot netwerk aan experts die jou verder op weg helpen en advies kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan: accountants, fiscalisten, marketing experts, juristen, groei versnellers. Ook krijg je toegang tot exclusieve masterclasses, workshops en netwerkclubs. Van het aanbod kun je gebruik maken tot 2 jaar na je afstuderen!

Wil jij gebruik maken van de Fontys Studentondernemersregeling?

Als je gebruik wilt maken van de studentondernemersregeling, vragen wij je om je via de volgende link aan te melden:

Aanmelden voor Student ondernemersregeling

Klik hier

Bekijk de verhalen van de studentondernemers

Voorafgaand nog een vraag over de regeling?

Neem contact op!

Als je dit formulier hebt ingevuld dan zal het CvO jouw aanvraag bekijken en zsm contact met je opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

(!) Let op, het gehele toelatingsproces neemt minimaal 3 maanden in beslag. Meld je daarom op tijd aan indien je stage wilt lopen of afstuderen binnen je eigen bedrijf.
Als je in aanmerking komt voor de studentondernemersregeling zal er meer informatie worden gevraagd, zoals het invullen van:

Indien het gaat om een al bestaande onderneming, geldt aanvullend:
Het verdienmodel
De tijdspanne: kijk 3 jaar vooruit.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

De adviescommissie

Mocht je documentatie akkoord zijn, dan mag jij voor een onafhankelijke adviescommissie verschijnen. De commissieleden zullen toetsen of jij 'fit' en 'viable' genoeg bent naar aanleiding van je aangeleverde documentatie en presentatie. Na afloop zullen de commissieleden een advies afgeven of jij als student gebruik mag gaan maken van de studentondernemersregeling.

Geplande adviescommissies

  • 1 juni | 17.30 - 21.00
  • 13 juli | 17.30 - 21.00
  • 21 september | 17.30 - 21.00

Locatie: deze screening vindt plaats op De Stek! Videolab, Strijp-S, 5de verdieping - Torenallee 20, 5617BC Eindhoven

Je kunt op onze website al veel handige informatie vinden die jou vooruit helpen als startende ondernemer. Op onze website vind je altijd up to date handboeken van partners. In het handboek vind je informatie voor de startende en kleine ondernemer over belastingen, bijdragen en socialeverzekeringspremies. Je krijgt antwoord op vragen die elke ondernemer heeft. Bijvoorbeeld: met welke belastingen krijg je te maken en welke eisen worden gesteld aan je administratie? Je vind hierin o.a. de stappen die je moet zetten als je een bedrijf start en spelregels waar je aan moet denken als je bent ingeschreven als ondernemer voor de belasting!

Bekijk de handige links op onze website

Lees meer

De basis voor mijn bedrijf staat, maar dankzij de regeling krijg ik de mogelijkheid om nóg harder te groeien.

Lois van Werkum - student CO-IEMES en eigenaar Zaya Jewellery