Studenteninformatie

Studeren in Tilburg

In Tilburg studeren ruim 30.000 studenten. Een groot deel hiervan studeert op campus Stappegoor. De campus heeft een gezellig binnenplein. In de zomer kun je hier relaxen op het grasveld, aan de picknicktafels of op het terras van Jazzmans. Ook leuk: naast de campus bevindt zich een bioscoop, sportcomplex, recreatiebad en horeca gelegenheden.

Buiten de campus biedt Tilburg jou als student alles wat je nodig hebt: genoeg woonruimte, diverse sportvoorzieningen, winkels, evenementen en vele gezellige cafeĢs en terrasjes. In Tilburg wordt ondernemen en innoveren toegejuicht. Na je studie zijn hier veel kansen voor starters op de arbeidsmarkt.

Studiekosten

In het Hoger Onderwijs betaal je jaarlijks collegegeld voor het volgen van een opleiding. De collegegeldtarieven zijn afhankelijk van nationaliteit, woonplaats, een eventueel eerder behaalde graad en van de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

Voor studenten, die zich vanaf studiejaar 2018-2019 voor het eerst inschrijven voor een bachelor of associate degree opleiding en recht hebben op het wettelijk collegegeld, gaat voor het eerste jaar het verlaagd wettelijk collegegeld gelden. Dit verlaagd wettelijk collegegeld wordt vastgesteld op 50% van het reguliere wettelijk collegegeld. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid. Wil je weten hoeveel je op dit moment aan collegegeld moet betalen? Ga dan naar de collegegeldmeter.

Naast de kosten voor collegegeld, moet je ook rekening houden met andere kosten zoals voor de introductie, boeken, readers, dictaten en excursies / studiereizen.

Studiefinanciering

Als je studeert aan een voltijdopleiding en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, dan heb je recht op studiefinanciering (in de vorm van een lening) en een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. Voor meer informatie en de precieze voorwaarden kijk je op www.duo.nl. Zie ook collegegeld, voor uitgebreide informatie en voorwaarden.

Sfeerafbeelding Fontys
De campus heeft een gezellig binnenplein. In de zomer kun je hier relaxen op het grasveld, aan de picknicktafels of op het terras van Jazzmans.