Media & ICT

Mediawijsheid in het onderwijs

Het Fontys Educatief Centrum (FEC) integreert nieuwe media op een innovatieve en didactisch verantwoorde manier in het onderwijs. En dat in de breedste zin van het woord, namelijk van digitale schoolborden tot Augmented Reality (AR) en synchroon coachen met een oortje. Innovatie is noodzaak voor alle (onderwijs)instellingen en bedrijven die hun economische slagkracht en concurrentiepositie willen behouden. Zo biedt FEC de nodige ondersteuning en kennisuitwisseling op het gebied van Mediawijsheid, waarbij voortdurend de laatste ontwikkelingen op het gebied van inzet van Media & ICT in het onderwijs worden gevolgd.

Inhoud van de training

Tijdens dit professionaliseringstraject worden er onderwerpen behandeld die gerelateerd zijn aan de onderwijspraktijk van de deelnemers. Zo kun je denken aan mediarijke didactisch werkvormen, digitale leeromgevingen, tablets in de klas, afstandsleren, flipping the classroom, etc. Daarnaast kun je (web)tools toepassen die jij en de andere deelnemers interessant vinden.

Sfeerafbeelding Fontys

Omvang

De gemiddelde studielast voor het professionaliseringstraject bedraagt 80 uur. De looptijd van het traject Media & ICT is een half jaar (20 weken). Daarbinnen werk je eveneens aan producten en hulpmiddelen voor je eigen dagelijkse onderwijspraktijk.

Trainingen

Het professionaliseringstraject bestaat uit verschillende trainingen.

Aan de hand van een evaluatie wordt er een pakket met trainingen samengesteld. Er zijn drie typen trajecten met een pakket aan trainingen:

  • ten behoeve van een assessment, als beschreven in de Fontys Kwaliteits Agenda;
  • dat is samengesteld door FEC, waarmee jouw mediawijsheid op een hoger niveau wordt gebracht;
  • als maatwerk, afzonderlijke trainingen en trainingen die jij zelf kunt samenstellen. De hoeveelheid bepaal je zelf.

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor docenten die Media en ICT goed willen inzetten tijdens hun lessen. Of voor (onderwijs)instellingen en bedrijven die hun economische slagkracht en concurrentiepositie willen behouden. Er zijn trainingen die specifiek voor het onderwijs zijn ontwikkeld. Voor bedrijven die bijvoorbeeld het resultaat van interactief presenteren willen verbeteren, bieden we trainingen op maat aan.

Inschrijven

Heb je interesse in het volgen van een van de professionaliseringstrajecten? Neem dan contact op met Paul Dirckx p.dirckx@fontys.nl of 08850 78518

Intake

Om uw kennis en competenties goed in te schatten is een intake(gesprek) een standaardonderdeel binnen de trajecten BKO, MKO en SKO.