Danae Bodewes

Danae Bodewes heeft een Master in International Business aan de Universiteit Maastricht. Na afronding van haar studie heeft zij gewerkt als projectmanager onderwijsinnovatie aan de Universidade Catolica de Moçambique, projectmanager van onderwijsinnovatieprojecten in Mozambique en Zuid Afrika, beleidsmedewerker voor het CvB en als consultant zakelijke dienstverlening bij Fontys Hogescholen. Danae voert haar onderzoek uit in directe samenwerking met collega's van Fontys Learning Society.

Haar onderzoek is gericht op het ontwikkelen van de ondernemende houding van studenten. Danae onderzocht op welke wijze onderwijs en buiten- curriculaire ervaringen bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van een ondernemende houding van studenten. Ze nam hiervoor interviews af bij studenten, docenten en ondernemers en ontwikkelde de leerlijn ‘de ondernemende student’ voor de opleiding Bedrijfsmanagement MKB. Sinds eind 2018 heeft Danae zich toegespitst op het belang van nieuwsgierigheid voor een Leven Lang Ontwikkelen en een ondernemende houding. Op basis van een literatuurstudie en ruim 45 uitgebreide interviews met kinderen, jongeren en volwassenen schrijft Danae nu een boek over de diversiteit en kracht van nieuwsgierigheid. In het onderwijs onderzoekt ze het thema nieuwsgierigheid binnen het TEC onderzoeksproject ‘Hoogbegaafde studenten laten floreren’.

Andere publicaties, interviews en bijdragen van Danae Bodewes

  • Hier vind je het interview 'Vertrouwen begint bij bewustwording en bij willen begrijpen' in Tijdschrift Intern Begeleiders.
  • Of lees de bijdrage van Danae in het OD Magazine 'Leren om wendbaar, stuurbaar en moedig te zijn' (pp. 6-9, december 2020). Het artikel is hier te downloaden.
  • Of haar bijdrage over nieuwsgierigheid in het boek 'Vandaag nog vol energie' van Pam van der Veen. Meer informatie over het boek staat hier beschreven.
  • Lees ook hier haar recente artikel van de blogreeks op Innovation Origins. 

De diversiteit en kracht van nieuwsgierigheid

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Een leven lang nieuwsgierig

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Danae schrijft regelmatig blogs over haar werk als onderzoeker, de reizen die ze daarvoor maakt en de mensen die ze ontmoet.

Lees haar blogs op fontysblogt.nl.