Pedagogisch Technische Hogeschool

Ben jij iemand die zijn of haar kennis van het vak graag deelt? Die ervan geniet om te zien hoe een ander groeit door iets te leren? En vind je het belangrijk dat je toekomstige collega’s in het vakgebied, behalve nieuwsgierig naar techniek, ook ondernemend en creatief zijn? Dan is het docentschap wellicht iets voor jou.

Het vmbo en mbo hebben grote behoefte aan mensen die in staat zijn om hun technische kennis en ervaring te delen met de jongere generatie en hen te enthousiasmeren voor een beroep. En niet alleen in het onderwijs maar ook in het bedrijfsleven zijn er volop functies waarbinnen die overdracht centraal staat.

Met een deeltijdopleiding van de Pedagogisch Technische Hogeschool kun jij de rol van docent of onderwijsondersteuner vervullen. Wellicht al sneller dan je denkt: de opleiding houdt namelijk maximaal rekening met wat je al doet, weet en kan. De Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) heeft de reputatie van decennia lang een flexibel aanbod van (deeltijd)opleidingen voor diverse onderwijsfuncties èn educatieve functies.

Ons aanbod in deeltijd

Kwaliteitszorg

De kwaliteit van het onderwijs van de opleiding wordt iedere zes jaar beoordeeld door een panel van onafhankelijke deskundigen, als onderdeel van de wettelijke NVAO - accreditatie, bestaande hbo-opleidingen. Na afloop van deze opleidingsbeoordeling voert de opleiding een ‘ontwikkelgesprek’ over mogelijke verbeteringen vanuit een ontwikkelperspectief.
Bekijk hier het verslag van dit gesprek d.d. 12 februari 2019, in het kader van de accreditatie van:
- Bachelor Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs
- Associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs
- Educatieve Minor Beroepsonderwijs
- Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Lees het verslag

Voorlichtingen

Regelmatig worden door Fontys (online) voorlichtingen voor alle opleidingen georganiseerd, beschikbare data vind je achter de button.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

0885078577
pth-e@fontys.nl
De Rondom 1, Eindhoven
0618347793

Direct contact met een studieadviseur

Sfeerafbeelding Fontys
Naar het online formulier