Alumni

Als alumnus wil je vast op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen je vak. Door lid te worden van jouw Fontys alumninetwerk ben je hiervan verzekerd. Ook houd je contact met je medestudenten en je docenten. Hiermee zorg je voor een groot en sterk netwerk, waarmee ook je carrièrekansen groter worden.
Sfeerafbeelding Fontys

OSCAR en JOOST

“Je moet het zelf doen. Kies je eigen pad.”
Toen onze klasgenoten stage gingen lopen, namen wij een half jaar extra om ons portfolio beter te maken. Een half jaar later gingen we naar Ogilvy Amsterdam. En waar iedereen aan zijn scriptie werkte, maakten wij werk voor het bureau. Met de hakken over de sloot afgestudeerd, direct een baan bij een goed bureau.

Sfeerafbeelding Fontys

MARK VAN DER HEIJDEN

“Think less, do more”.

De eerste paar jaar op de Fontys was ik vooral aan het kloten. Totdat ik ging stage lopen. Tijdens mijn eerste stage verkocht ik mijn eerste idee voor een klant. Resultaat: kippenvel. Het was een wake-up call en ik besefte: “Ik kan echt iets met mijn creativiteit.”. Daarna heb ik zes jaar als copywriter in Amsterdam gewerkt. Om vervolgens het roer volledig om te gooien. Ik bedacht een concept om internationale werk- en levenservaring op te doen. Zo heb ik in 2 jaar tijd als ‘The Backpacker Intern’ mijn creativiteit geruild voor eten en een slaapplek bij 32 bedrijven op 7 continenten. De volgende fase? Mijn bedrijf Wanderbrief opbouwen, waarbij ik creatieven van over de hele wereld connect met bedrijven voor een soortgelijke work-life experience. Mijn advies voor studenten? “Think less, do more”.

CEO Wanderbrief | Entrepreneurial Creative | The Backpacker Intern | Public Speaker (TED,Cannes Lions) | Author (Virgin)

Sfeerafbeelding Fontys

DYLAN DE BACKER en JORIS KUIJPERS

DDB & Tribal

“Nee heb je, ja kun je krijgen.“
“You are a star about to enter the stage” – Elvis Presley. Weet waar je talenten liggen en twijfel daar nooit aan.

Sfeerafbeelding Fontys

MARC LEURS

Directeur Media Arts bij TBWA\NEBOKO

“Ik maakte alle fouten die je maar kon maken en ze werden me allemaal vergeven omdat ik zoveel passie en energie in mijn werk stak.”
Toen ik mijn diploma had voelde ik me ‘God’s gift to the world’. Het was diepe crisis maar die kon mij niet deren. Ik schreef 20 brieven, naar de top 20 bureaus van Nederland. Meteen raak (natuurlijk). Kwam tot de laatste twee kandidaten en werd het niet. Nu zou je WTF zeggen. Daarna werd het stil. Heel lang stil. Een half jaar stil. De twijfel sloeg toe. God’s gift werd een kopje kleiner gemaakt. En toen nog een kopje. Toen belde Saatchi. Ze hadden misschien wat. Ik heb ze letterlijk drie maanden lang iedere week gebeld. Ik werd aangenomen om van dat gebel af te zijn. Ze zouden me na de twee maanden proeftijd weer buiten de deur zetten (hoorde ik later). Inmiddels was God’s gift terug op aarde, met beide benen op de grond. Ik had behalve een niet te stillen nieuwsgierigheid niet veel te bieden en alles te krijgen. Drie jaar lang heb ik iedere avond gezeten met drukwerkbegeleiders om alles wat er kwam kijken bij advertenties, abri’s en billboards te leren, met creatieven kijken naar reels om in hun hoofd te kijken en te snappen hoe ze dachten, met planners bomen over hoe emotie, logische redenaties en slimme marketing aan elkaar verbonden werden, met boekhouders over hoe een factuur in elkaar stak en hoe je winst maakte (en nodig had voor je gezonde bedrijfsvoering) met DM’ers over het minimaliseren van kosten en maximaliseren van opbrengsten. Ik deed geen NIMA B, ik leerde het vak in de praktijk. Ik maakte alle fouten die je maar kon maken en ze werden me allemaal vergeven omdat ik zoveel passie en energie in mijn werk stak. Als ik uitgleed waren er daarom altijd een paar handen om me te grijpen. Die fouten waren mijn redding. Ik heb er mijn carrière aan te danken.

Sfeerafbeelding Fontys
Bezoek Marc op LinkedIn

JAN DRIESSEN

Directeur/eigenaar Q&A | Communicatie

“Ik besloot mijn hart te volgen… “
Volg je passie en hartstocht. Ik kreeg na het afstuderen een droombaan aangeboden bij het toen zeer gerenomeerde bureau Saatchi Saatchi. Als junior, junior, junior accountmanager in de stad van mijn dromen Amsterdam. Na een half jaar was ik diep ongelukkig. Door de opgeblazen belangrijkheid van gebakken lucht en de belachelijke hiërarchische verhoudingen. Ik besloot mijn hart te volgen en werd stagiair bij Omroep Brabant. Daar leerde ik een echt vak van kritisch journalist! De rest is historie.

Sfeerafbeelding Fontys