Opdrachtgevers

Sla met ons een brug tussen onderwijs en praktijk


Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven bereidt haar studenten graag optimaal voor op de praktijk. We laten ze van begin af aan werken aan opdrachten van bestaande bedrijven en organisaties, ze lopen stage, en werken in hun afstudeerjaar via ons communicatiebureau Grof Geschut voor gerenommeerde opdrachtgevers. Die aansluiting op de arbeidsmarkt is erg belangrijk voor onze afstudeerders, maar ook werkgevers hebben er baat bij als nieuwe communicatieprofessionals weten wat er van ze verwacht wordt!

 • Eerstejaars project

  Eerstejaars project

  In het eerste studiejaar werken onze studenten in groepen van 4 à 5 studenten aan opdrachten die passen bij de fase van hun studie. Totaal werken ca. 40 – 50 groepen aan elke opdracht. Per schooljaar werken we met vier verschillende projectopdrachten in periodes van ca. 8 weken.

  Voorbeelden van opdrachten

  • Studenten ontwikkelden een concept voor een datingevent in attractiepark Bobbejaanland.
  • Studenten ontwikkelden een communicatie-aanpak voor modeketen Men at Work.
  • Studenten ontwikkelden een communicatieplan voor Traverse (een instelling die hulpverlening organiseert voor dak- en thuislozen in de Regio Midden Brabant).
  • Studenten organiseerden doelgroepgerichte merkactivaties voor kleine organisaties in de omgeving van Eindhoven (Openbare Bibliotheek, Studenten Sport Centrum, Café Thuys, etc).

  Plaats en tijd

  De eerstejaarsstudenten gaan vier keer in hun eerste jaar aan de slag met een opdracht. De studenten doen hun werk op locatie van de opleiding.

  Wat verwachten wij van u?

  Voor de diensten van eerstejaars studenten worden geen kosten in rekening gebracht. Uw betrokkenheid is van belang, zoals bijvoorbeeld bij het 'briefen' van de studenten aan het begin van de onderwijsperiode en het jureren van de genomineerde projectgroepen aan het einde van de periode.

  Meer informatie?

  In een vrijblijvend gesprek met de accountmanager kunt u uw wensen toelichten en worden de mogelijkheden voor u uiteengezet. Een eerstejaarsopdracht wijkt af van een stage- of afstudeeropdracht, omdat deze opdracht moet passen binnen het curriculum. Neem voor meer informatie contact op met Sjoerd Snijer voor eerstejaarsopdrachten.

  Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys
 • Stagiaires & afstudeerders

  Tweedejaars stagiaires

  Levert u graag een bijdrage aan het leerproces van een aankomend communicatieprofessional en kunt u de extra kennis en vaardigheden goed gebruiken? Dat zijn gegronde redenen om een tweedejaars stagiaire van Fontys Hogeschool Communicatie een ervaringsplaats te bieden.

  •Studenten die de specialisatie Communicatie Management hebben gekozen, zijn breed inzetbaar bij verschillende bedrijven. Zij geven communicatieadvies, maken communicatieplannen en voeren communicatiewerkzaamheden uit.
  •Studenten die de specialisatie Communicatie Creatief hebben gekozen, gaan voornamelijk aan de slag bij een reclamebureau, om daar concepten te bedenken, teksten te schrijven en communicatiemiddelen te ontwikkelen.

  Plaats en tijd

  Een stagiaire werkt gedurende een half jaar mee aan communicatiegerelateerde activiteiten en projecten in uw organisatie in de maanden februari t/m juni. Gedurende deze periode is de student 5 dagen werkzaam op het stageadres.

  Aanmelden

  Heeft u een vacature voor een tweedejaars Communicatie student? Meld uw vacature dan aan via deze link. Uw vacature zal in behandeling worden genomen door het Stagebureau en indien uw vacature geschikt is voor onze studenten, zal deze gepubliceerd worden op onze interne portal.

 • Grof Geschut

  Studentencommunicatiebureau Grof Geschut


  Heeft uw bedrijf of organisatie een interessante communicatieklus die u een klein team van onze vierdejaars voor 6-8 weken wel toevertrouwt?
  U kunt meteen een stage- of afstudeeropdracht aanmelden. Maar u kunt ook eerst contact opnemen met Sjoerd Snijer (06 - 22 41 09 27), account manager van communicatiebureau Grof Geschut. Hij beantwoordt graag alle praktische vragen en bekijkt samen met u de mogelijkheden.