Onderzoek

Het gaat Noord-Brabant, en vooral Brainport, economisch voor de wind. Op technologisch vlak wordt Brainport als een van de slimste regio’s op de wereld gezien. Jaar op jaar zien we sterke cijfers die kracht en vitaliteit uitstralen. Maar de kracht en vitaliteit van de regio hangt van méér af dan economische groei alleen. En precies op dat front staan we voor nogal wat uitdagingen. Uitputtende grondstoffen en klimaatverandering vragen om een vernieuwende, circulaire economie. Er ontstaan steeds meer vraagstukken voor steden, zowel voor retail, de binnenstad, bewoning als bedrijventerreinen. En op het gebied van digitalisering is er een transformatie gaande waarover meer expertise gevraagd wordt.

Fontys Hogeschool Economie en Communicatie (FHEC) heeft als ambitie zich te ontwikkelen tot een zichtbare en herkenbare organisatie die op de thema’s veerkrachtige steden, circulaire transitie en digitale transformatie continu kennis opbouwt en deelt. De kennisontwikkeling gebeurt binnen het onderwijs, lectoraten, het expertisecentrum en binnen onderzoeksprojecten en zorgt voor een interdisciplinaire benadering van deze drie thema's. We doen dit graag samen met en voor studenten, docenten, collega's en het werkveld.

Lectoraten

Bij FHEC zijn verschillende lectoraten actief: een kenniskring onder leiding van een lector die zich focust op onderzoek binnen een bepaald thema. Als bedrijven, maatschappelijke instellingen of organisaties en overheden tegen bepaalde bedrijfsvraagstukken aanlopen kan praktijkgericht onderzoek door FHEC antwoorden bieden en zorgen voor ontwikkeling en innovatie. Wil je hier meer over weten? Bekijk hieronder onze lectoraten en hun expertises.

Expertisecentrum Circulaire Transitie

FHEC is mede-oprichter van het Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie (FECT): het kenniscentrum voor de circulaire economie en energietransitie voor het MKB in Zuid-Nederland te zijn. Gekoppeld aan het expertisecentrum start er najaar 2020 ook een lectoraat Circulaire Transities. Fontys en FECT willen hiermee kennisontwikkeling op het gebied van circulaire transities verder vergroten.