Mondelēz

Mondelēz International in Benelux

Mondelēz International heeft sterke roots in Benelux en laat de consument genieten van iconische merken, zoals LiGA, Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, LU Prince en Stimorol. In Nederland is het bedrijf marktleider in koekjes, nr. 2 in het chocolade en cream cheese segment en ook actief in het kauwgom segment. De onderneming stelt in de Benelux ongeveer 2000 mensen te werk en het commerciële hoofdkantoor voor Nederland is gebaseerd in Oosterhout. In de Benelux heeft de onderneming 3 productiefaciliteiten: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU, TUC, LiGA & Milka) en 1 fabriek in Namen voor smeltkaas. De koekjesfabriek in Herentals is één van de grootste koekjesfabrieken in Europa met een jaarlijkse productie van 68.000 ton koekjes.

Wil je meer weten? Surf naar de website www.mondelezinternational.nl of volg ons op Twitter, LinkedIn of Facebook.

Als voedingsproducent willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zorgen dragen voor onze ingrediënten. Ontdek 2 van onze grootste duurzaamheidsprogramma’s: Cocoa Life (cacao) en Harmony (tarwe).

Over COCOA LIFE: Samenwerken met cacaotelers en hun families om een veelbelovende toekomst voor cacao te bouwen

Zonder succesvolle cacaotelers en welvarende cacaotelende gemeenschappen, kunnen wij onze consumenten niet hun favoriete chocolade aanbieden. Met het Cocoa Life programma, dat gelanceerd is in 2012, investeert Mondelēz International een bedrag van $ 400 miljoen om een duurzame toekomst voor chocolade te verzekeren. Hierbij willen we tegen 2022 200.000 cacaotelers en 1 miljoen leden van cacaogemeenschappen in Ghana, Ivoorkust, Indonesië, India, de Dominicaanse Republiek en Brazilië bereiken. De ultiemen doelstelling: 100% duurzame cacao, vooral via Cocoa Life. Met een allesomvattende aanpak brengt Cocoa Life dus verandering voor de cacaotelende gemeenschappen, en dit in vijf belangrijke thema’s: milieu, landbouw, jeugd, gemeenschappen en levensonderhoud. Een extra focus wordt hierbij gelegd op de klimaatsverandering, kinderarbeid en empowerment voor vrouwen. Eind 2017 bereikten we 120,500 cacaotelers in 1,085 cacaotelende gemeenschappen en was 35% van de cacao voor MDLZ duurzaam geteeld. We doen dit niet alleen: de samenwerking tussen Cocoa Life telers, gemeenschappen, NGO‘s and overheidspartners zijn de sleutel tot het vinden van echte oplossingen en meetbare verandering.

Meer info op www.cocoalife.org.

Over HARMONY: ons programma voor een duurzame tarweteelt en heerlijke koekjes te bakken

Mondelē International is één van de grootste koekjesmakers in België en Europa, met koekjes zoals LiGA, LU, Prince, TUC en Milka. Tarwe is het belangrijkste ingrediënt om onze koekjes te bakken, niemand die daar zo goed voor wil zorgen als wij! Met Harmony kiezen we voor een duurzame tarweteelt en willen we onze positieve impact op het milieu verbeteren. Harmony wordt het uitgangspunt voor al onze koekjesmerken: tegen 2022 willen we al onze koekjes in de EU met Harmony tarwe produceren. Meer dan 1700 Harmony landbouwers, waaronder ook Belgische landouwers, telen tarwe dicht bij onze koekjesfabrieken en verbouwen hun tarwe volgens de richtlijnen van het Harmony charter. Eind 2017 werd er 20% minder pesticiden gebruikt in tarweteelt*, werden er 1026 hectare akkers gereserveerd voor biodiversiteit en werden er 16,9 miljoen bijen geregistreerd sinds de lancering van het programma.

Meer info op www.harmony.info

*Gegevens tarweoogst 2017.Bron: de TFI (Treatment Frequency Index) voor de Harmony campagnes van 2009-2017, vergeleken met het nationaal gemiddelde voor tarwe in 2008 (Frans Ministerie van Landbouw).

Sfeerafbeelding Fontys