Lectoraat Mechatronics and Robotics

Mechatronics & Robotics

Mechatronics & Robotics is een kenniscentrum van Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven.
Het onderzoek bij Mechatronics & Robotics is gericht op vernieuwing en verbetering van de beroepspraktijk. Het kenniscentrum werkt samen met industrie- en andere onderwijspartners.Met praktijkgericht onderzoek bevordert zijj onderwijsinnovatie en professionalisering en zorg voor vernieuwingen in het onderwijs en in het curriculum. Op deze manier is de cirkel rond en blijft het kenniscentrum actueel en vernieuwend voor zowel het onderwijs als de industrie.

Kijk ook eens op onze wikisite.

Kennisontwikkeling staat centraal

Samen met medewerkers van Mechatronics & Robotics, docenten en studenten van de opleidingen binnen Engineering worden diverse projecten en onderzoeken verricht. Het kenniscentrum staat dicht bij (of zelfs in) het werkveld en zorgt voor creativiteit en innovatie. Behoeftes vanuit de industrie worden gekoppeld aan onderwijsprojecten of intern uitgevoerd. Dit zorgt voor actualiteit en professionalisering bij zowel studenten- als medewerkers.

Hands-on mentaliteit

Een hands-on mentaliteit is waar het kenniscentrum voor staat, samen met een goede portie analytisch- en doorzettingsvermogen.

Brede kennis en kunde op het gebied van mechatronische systemen, robotica-applicaties, vision-applicaties, 3D-printing en regeltechniek zorgen voor succesvolle projecten en een waardevolle samenwerking. Samen met een partnernetwerk kunnen medewerkers ervoor zorgen dat toekomstige ingenieurs beter en beroepsgerichter opgeleid worden.

Contactgegevens:
Lectoraat Robotics & High Tech Mechatronics
Rachelsmolen 1
5612 MA Eindhoven
Gebouw R1, 0.205
telefoon 08850 75566
email: engineeringeindhoven@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys
 • Samenwerken

  Onderzoek

  Het kenniscentrum Mechatronics and Robotics werkt nauw samen met de industrie, met als doel om de actuele vragen vanuit bedrijven te koppelen met eigen onderzoek. Doordat in ons onderzoek studenten en docenten zijn betrokken wordt de kennis en ervaring uit deze projecten meegenomen in het onderwijs.
  Daarnaast vormen kennisinstellingen en andere onderwijsinstituten belangrijke partners.

  Wilt u weten of het voor u interessant is om met ons samen te werken of heeft u een vraag over een lopend onderzoek? Neem dan contact met ons op.

  Stage & afstuderen

  Bij Mechatronics & Robotics zijn altijd mogelijkheden voor een stage- of afstudeerplek. Een stagiair of afstudeerder komt nauw in contact met de bedrijven waarvoor de opdracht wordt uitgevoerd. Verder is er begeleiding van enthousiaste onderzoekers/medewerkers.

  Omdat het kenniscentrum binnen Fontys Hogeschool Engineering is gevestigd, kan een student voor vragen of hulp bij de bekende docenten terecht. Verder kan de student beschikken over alle faciliteiten binnen de laboratoria van Fontys. Er kan altijd een beroep gedaan worden op een van de bedrijven uit het netwerk.

  Het doel van stage of afstuderen is niet het realiseren van een product voor een bepaalde deadline, maar om kennis te ontwikkelen en toe te passen in onderzoek en onderwijs.

  Enthousiast?

  We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en leergierige studenten die hun stage of afstuderen binnen het lectoraat willen doen. Kom eens langs als je interesse hebt in een van de onderstaande gebieden:

  • Robotica
  • Vision
  • Mechatronica
  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek
  • Informatica
  • Regeltechniek
  • Embedded technologie
  • Dynamisch ontwerpen

  Neem contact op

  Voor meer informatie over de mogelijkheden bij Mechatronics & Robotics, neem contact op met Randy Kerstjens, Henk Kiela, Mark Stappers.

  Techniek

  .


  Sfeerafbeelding Fontys

  .

  Sfeerafbeelding Fontys
 • Medewerkers
 • Contact

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Mechatronics & Robotics van Fontys Hogeschool Engineering? Neemt u dan gerust contact met ons op en stuur een email naar Randy Kerstjens, Henk Kiela of Mark Stappers

  Fontys Hogeschool Engineering
  Mechatronics and Robotics,
  Gebouw R1, labruimte 0.205
  Rachelsmolen 1
  5612 MA Eindhoven

  Kiela, H.J. (Henk)

  Hogeschooldocent

  Fontys Hogeschool Engineering / Algemeen