Sv Innovum

Studievereniging SV Innovum

SV. Innovum is een actieve studievereniging binnen Fontys Hogeschool Engineering & Automotive voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek en Automotive. Innovum organiseert samen met Fontys de introductieweek, waarbij je meteen een goede start maakt als Engineering / Automotive student. Je krijgt veel van de stad te zien, tenminste, het zijn veel plekken die belangrijk zijn voor de Engineer in opleiding. Verder zijn er oudere jaars die je op weg helpen binnen de opleiding, met alle tips en tricks! Meer informatie over het aanmelden bij de intro krijg je als je je aanmeldt om bij Fontys Engineering of Automotive te gaan studeren.

Sfeerafbeelding Fontys

Kom naar onze lezingen en excursies

Om je nog beter voor te bereiden op je latere baan als ingenieur kan je met SV. Innovum alvast een kijkje nemen achter de schermen van jouw toekomstige beroep als je naar de lezingen komt en met excursies mee gaat. De gastlezingen zijn erg divers en kunnen van lagerfabrikanten zijn, bionische armen ontwerpers, en zelfs vanuit de auto industrie heeft  DAF een lezing verzorgd. De excursies variëren van een bezoek aan een automatisch sturende vrachtwagenonderstel bouwer, tot een kijkje bij een embedded electronics fabrikant.

e hebben naast deze “gewone” excursies ook nog 1 keer per jaar een studiereis die we organiseren, waarbij we met een grote groep Innovumleden naar het buitenland gaan om een aantal bedrijven te bezoeken, en om uiteraard ook van de stad en de omgeving te genieten. Met deze reisjes leer je heel snel heel veel ouderejaarsstudenten kennen, die ook geweldig zijn om je eigen netwerk te vergroten.

We zijn er ook voor gezelligheid naast je studie

Een van de plekken waar je misschien al heel snel na de intro terecht kunt komen is de verenigingsruimte van Innovum binnen Fontys. We hebben daar een aantal heerlijke zitbanken staan voor de nodige ontspanning tussen de lessen door, en ook zijn er een aantal werkplekken waar je met je laptop kunt gaan zitten om wat te werken. Hier in deze ruimte ( wij noemen het ons hok!)  zijn altijd wel studenten te vinden om even een praatje mee te maken, onder het genot van een bakje koffie, blikje fris of een andere kleine snack die wij ook in “ons hok”  aanbieden. Het maakt niet uit of het praatje over je huiswerk, je eigen thuis project of iets anders gaat, het is er altijd gezellig!

SV. Innovum organiseert ook een aantal feestjes en borrels per studiejaar. De meeste van deze borrels worden georganiseerd op het Innovumplein dat voor de Innovum-verenigingsruimte ligt; de feestjes worden gehouden in de stamkroeg van Innovum “Villa Fiësta” op Stratumseind in de stad. Dit is tevens de plek waar je een hoop leden kan vinden na een activiteit als het bierfietsen, bowlen of lasergamen. En als knaller van het jaar mede om de zomervakantie écht goed in te gaan, houden we ieder jaar een overheerlijke en gezellige eindejaars BBQ.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Meer over ons?

Kijk dan op onze Innovum website of like onze Facebookpagina innovume