Alumni

Alumnivereniging Financials

Alumniverening Financials is de vereniging voor afgestudeerden Accountancy, Finance & Control en Finance, Tax and Advice - FRE van Fontys Hogeschool Financieel Management. De vereniging is een aantal jaar geleden opgericht door oud-studenten van Financieel Management.

 • Robert Bastiaens
  Functie: Tax inspector (APA/ATR-team)
  Organisatie: Belastingdienst
  Afgestudeerd: Fiscaal Recht en Economie

  Robert Bastiaens, alumnus Fiscaal Recht en Economie

  Juni 2009 heb ik mijn opleiding Fiscaal Recht en Economie afgerond aan de Fontys. Vervolgens heb ik mijn master behaald aan de Universiteit van Tilburg. Sinds enige tijd werk ik bij de Belastingdienst in Rotterdam, in het APA-ATR team.

  Het APA-ATR team bestaat uit twee onderdelen; Advanced Pricing Agreements (APA) en Advanced Tax Ruling (ATR) . Dit zijn fiscale (maatwerk-)afspraken over internationale ondernemingsverhoudingen. Deze afspraken geven duidelijkheid over de toepassing van bestaande (internationale) regelgeving. Hierdoor worden interpretatieverschillen achteraf voorkomen.

  Momenteel houd ik mij bezig met ATR, waarbij men onder andere zekerheid wenst over de toepassing van de deelnemingsvrijstelling, belastingverdrag of de fiscale kwalificatie van allerlei internationale rechtsvormen. Dagelijks krijg je te maken met nieuwe uitdagingen en deze beperken zich niet tot de Nederlandse wet- en regelgeving.

  Robert Bastiaens, alumnus
 • Jurgen van der Bragt
  Functie: Junior Business Controller
  Organisatie: VeldhovenGroup
  Afgestudeerd: Bedrijfseconomie & Managerial Controlling

  Mijn dagen zien er nooit hetzelfde uit. Maar ik begin altijd met een kop koffie. Ik werk bij de VeldhovenGroep, met merken in haar portfolio als NONO, Sandwich en Turnover. Het kan voorkomen dat ik een dag planning maak en totaal niet aan die werkzaamheden toekom. Zo kon ik bijvoorbeeld vorig jaar mijn agenda compleet om gooien, omdat er een analyse gemaakt moest worden of de aankoop van Dept gewenst was.

  Nu ben ik bezig met een project om de kostprijs van artikelen inzichtelijk te maken en onderdeel te laten zijn van het administratieve software pakket. Voor VeldhovenGroup bestaat de kostprijs in ieder geval uit de inkoopprijs en deze kan aangevuld worden met transport kosten, import belastingen en commissies voor agenten.

  Naast het kostprijsproject houd ik me bezig met het samenstellen van de budgetten, forecasts en lange termijn planning en het beoordelen hiervan. Ik bespreek bijvoorbeeld met de inkoopmanager wat zijn verwachting is van de productieprijzen en in welke delen van de wereld we de productie gaan uitvoeren.

  Jurgen van der Bragt, alumnus bedrijfseconomie Jurgen van der Bragt, alumnus bedrijfseconomie
 • Rick Vaes
  Functie: Assistent Accountant Audit & Assurance
  Organisatie: BDO
  Afgestudeerd: Accountancy
  Vervolgstudie: Register Accountant op Nyenrode

  Hoe ziet je dag eruit?

  Nadat ik ben afgestudeerd op Fontys Hogeschool Financieel Management ben ik gestart als Assistent accountant bij BDO Eindhoven. En ik heb direct de kans gekregen om een half jaar in Londen te gaan werken.

  Iedere dag ga ik ‘s ochtends naar de klant toe. Samen met mijn team neem ik de werkzaamheden voor die dag door en start ik met het uitvoeren van mijn toegewezen werkzaamheden. Afhankelijk van de controle, interim-controle of eindejaarscontrole, krijg ik bepaalde werkzaamheden toegewezen. Tijdens een eindejaarscontrole bijvoorbeeld ben ik als assistent accountant verantwoordelijk voor het controleren van veel verschillende posten uit de jaarrekening zoals liquide middelen, vaste activa, debiteuren en crediteuren.

  Naarmate ik meer ervaring op doe, mag ik steeds ingewikkeldere posten controleren. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden heb ik veel contact met de klant. De klant zorgt voor de benodigde informatie en helpt met het beantwoorden van vragen.

  Rick Vaes, alumnus Rick Vaes, alumnus
 • Roel Bastiaans
  Functie: SAP Application Engineer
  Organisatie: Océ Technologies
  Afgestudeerd: Bedrijfseconomie, 2007

  Hoe ziet je dag eruit?

  In de IT is er geen dag hetzelfde! In mijn functie van Application Engineer ben ik binnen SAP FICO verantwoordelijk voor het ontwerp en implementatie van nieuwe SAP functionaliteiten. Grotendeels via projectorganisaties discussieer ik met mijn (eind)gebruikers over (bedrijfseconomische) processen en de gewenste veranderingen daarin. Daarbij probeer ik de gewenste procesveranderingen te vertalen naar nieuwe, werkbare SAP oplossingen. Daarbij ben ik in alle fasen van het project betrokken, van initiatie tot en met ontwerp, van testing tot en met nazorg.

  Ik vind het een bijzonder mooie ervaring en uitdaging om de bedrijfseconomische concepten te verbinden met de techniek. Als ‘linking-pin’ tussen gebruikers en IT geniet ik van het moois dat beide werelden te bieden hebben.

  Roel Bastiaans, alumnus Roel Bastiaans, alumnus