Examenbureau Financiële Planning

Sfeerafbeelding Fontys

Het examenbureau Financiële Planning is onderdeel van Fontys Hogeschool Financieel Management en heeft zich ontwikkeld tot een hbo-keurmerk binnen de financiële dienstverlening.

Fontys Hogeschool Financieel Management garandeert door een onafhankelijke toetsing dat de geslaagden competent zijn op hbo-niveau op dat specifieke terrein, waarop de betreffende cursus betrekking heeft. Afhankelijk van de leerdoelen die zijn vastgesteld, zal het examenbureau intake-assesments organiseren, de inhoud van de opleiding controleren en examens samenstellen.

Het examenbureau werkt samen met:

- de Scheidings Deskundige Opleidingen 

- Dukers & Baelemans 

- Lindenhaeghe

 • Examen Erkend Hypothecair Planner

  Het examen Hypothecair Planner wordt vanaf 2016 niet meer door Fontys Hogeschool Financieel Management georganiseerd.

  Voor informatie omtrent het examen verwijzen wij u naar de Stichting CEHP. 033-2542012 of info@hypothecairplanner.nl.

  Twee vrouwen in een kantooromgeving

 • Examen Financieel Echtscheidingsadviseur

  Examen Financieel Echtscheidingsadviseur

  Het Register bestaat uit twee delen, de RFEA Particulier en de RFEA Ondernemer. Voor beide delen is een apart examen vereist.

  De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier bereidt voor op het examen FEA Particulier. De Leergang is bedoeld voor financieel adviseurs en mediators die hun kennis op het gebied van echtscheiding willen verbreden en verdiepen.

  De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer bereidt voor op het examen FEA Ondernemer. De Leergang is bedoeld voor accountants, financieel adviseurs en mediators die hun kennis op het gebied van echtscheiding van een ondernemer willen verbreden en verdiepen. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer wordt diverse malen per jaar aangeboden door opleiders op verschillende locaties in het land.

  Aan de deskundigheid van een RFEA worden hoge eisen gesteld. Om juridische, financiële en fiscale problemen na scheiding zoveel mogelijk te voorkomen, is het van groot belang dat een adviseur op deze vakgebieden zwaar is opgeleid. Een adviseur die in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur wil staan, dient het examen FEA daarom met goed gevolg af te leggen.

  Meisje aan het bellen

  Aanbieders opleidingen RFEA Particulier

  Aanbieders opleidingen RFEA Ondernemer

 •   FEA Particulier

  Examen FEA Particulier

  U wilt, als financieel adviseur en/of mediator, uw kennis op het gebied van echtscheidingen verbreden en verdiepen. Bij een scheiding is namelijk het advies van een deskundige financieel echtscheidingsadviseur meer dan welkom. Dit is een examen op hbo-niveau. Na het behalen van het examen, kunt u zich in laten schrijven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier.

  Let op: Voor het onderdeel meerkeuzevragen geldt voor dit examen een examenduur van 2 ½ uur. Dat is een half uur meer dan bij voorgaande examens. Het aantal vragen blijft ongewijzigd (30 vragen).

  Informatie examen

  .
  Examendatum12 oktober 2018 en wordt georganiseerd door het examenbureau RFEA
  ContactHet Examenbureau RFEA is alleen op vrijdag geopend en is dan bereikbaar op telefoonnummer 06 40136116. U kunt natuurlijk altijd mailen naar Examenbureau@rfea.nl

  * Meerkeuzevragen: Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen (4 alternatieven per vraag).
  ** Casus: Aan de hand van een concrete (praktijk) casus worden diverse open vragen gesteld.

 •   FEA Ondernemer

  Examen FEA Ondernemer

  U wilt, als accountant, financieel adviseur of mediator, uw kennis op het gebied van de echtscheiding van een ondernemer verbreden en verdiepen. Dit is een examen op hbo niveau. Na het behalen van het examen is het mogelijk om u in te schrijven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer.

  Het examen FEA Ondernemer bestaat uit drie onderdelen:
  • Het schrijven van een advies;
  • Het verzorgen van een presentatie;
  • Het verdedigen van het advies en de presentatie.

  Formulieren FEA Ondernemer

  1. Inschrijfformulier
  2. Examenreglement

  Informatie examen (periode maart 2018)

  Aanmelden mogelijk vanafmedio februari
  Uiterste aanmelddatumvrijdag 13 april 2018
  ..
  Datum verzending casusVrijdag 20 april 2018
  Uiterste datum inleveren uitwerkingen casusVrijdag 25 mei 2018
  PlaatsEindhoven
  Data zittingen14 en 15 juni 2018
  Tijdstip zittingenOp donderdagen tussen 13.00 uur en 21.30 uur en vrijdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
  Examenkosten€ 525,-