Ons team

Binnen Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk werken junior en senior consultants samen aan projecten van onze opdrachtgevers. De junior consultants worden ook verbonden aan het werkveld door maatjes: professionals werkzaam bij de Driessen Groep. Buddies (maatjes) inzetten voor inwerktrajecten is inmiddels een bekend fenomeen. Het uitgangspunt van ons maatjestraject is de persoonlijke klik. Junior consultants worden gekoppeld aan medewerkers van de verschillende bedrijven van Driessen Groep. Wij matchen onder andere op interesses, persoonlijke eigenschappen en leerbehoeften. In deze video krijg je een inkijkje in het door ons ontwikkelde maatjestraject.

Maatjestraject in samenwerking met Driessen Groep

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Onze senior consultants stellen zich voor

Sfeerafbeelding Fontys

Ellen van Straalen

Ellen van Straalen, docente Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie en tevens verbonden aan Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk als werkgelukdeskundige.
"De thema’s talentontwikkeling en werkgeluk lopen als rode draad door mijn loopbaan. Altijd ben ik bezig met de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen in organisaties en jongeren in het onderwijs."

Sfeerafbeelding Fontys

Eveline Kersten

Ik geloof in de kracht van mensen en ben ervan overtuigd dat organisaties floreren, als mensen werkgelukkig zijn. Daarnaast denk ik dat open staan voor andere werelden (een ontmoeting met iemand die anders denkt dan jezelf, of iemand die een ander vak heeft geleerd, of een bezoek aan een museum) ervoor zorgt dat je open kijkt en blijft leren. De complexe maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan vragen om een open mind, waarbij samenwerken over de grenzen heen, zullen bijdragen aan het tegemoet treden van die uitdagingen. Een open blik en samenwerking op basis van gelijkwaardigheid zijn waardes waar ik voor sta.

Sfeerafbeelding Fontys

Fenna Kleijnen

Fenna Kleijnen, docente Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie en tevens verbonden aan Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk als werkgelukdeskundige.
"Doordat ik als afgestudeerd orthopedagoog een loopbaansurvivaltocht heb doorgemaakt, vind ik het thema eigen regie en de ‘fit van mens(en) in context een waarde(n)vol thema."

Onze junior consultants stellen zich voor

Sfeerafbeelding Fontys

Pleun Strous

Doelgerichtheid en enthousiasme is waar ik voor sta. Ik houd enorm van het contact met mensen en ik ben dol op samenwerken. Eén voorwaarde: ik vind het wel belangrijk dat er ook echt gewerkt wordt! Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk is voor mij de ideale plek om mijn kennis en kunde, over o.a. werkgeluk, van mijn studie Human Resource Management toe te passen in de praktijk. Ik leer graag door te zien en te doen. Fouten maken hoort daarbij. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen. Als laatste vind ik het erg belangrijk dat ik zie dat anderen gelukkig zijn; zowel privé als op werk. We spenderen nou eenmaal heel wat uren op de werkvloer, dus laten we ervoor zorgen dat deze plek zo fijn mogelijk is! 

Sfeerafbeelding Fontys

Elzemiek Kwinten

Hi there! Mijn naam is Elzemiek en ben 22 jaar jong. Dit jaar loop ik een lintstage bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk en vervul ik de functie als Junior Consultant. Dit doe ik vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie. Naast deze studie volg ik het convenantprogramma aan de Universiteit van Tilburg. De reden waarom ik heb gekozen voor het thema werkgeluk is omdat ik het erg belangrijk vind dat je de dingen die je doet, met plezier doet. Hier wil ik dan ook graag een steentje aan bijdragen. Ik heb enorm veel zin in het komende jaar en hoop dat ik veel geluk uit mijn stage haal.

Sfeerafbeelding Fontys

Ilme Mulders

Het thema werkgeluk is een centraal thema in mijn leven. Door plezier in je werk ben je creatiever, gemotiveerder en vaak productiever. Dit geldt niet alleen in je werk maar ook in je dagelijks leven. Doordat ik zelf veel werkplezier ervaar, wil ik dit graag uitstralen en overdragen naar andere mensen. Tijdens mijn afstudeerstage hoop ik met mijn enthousiasme, interesse in de mens en empathisch vermogen mensen te kunnen coachen en adviseren omtrent de medewerkersbeleving.

Sfeerafbeelding Fontys

Abel Schellekens

Ik ben Abel Schellekens, 23 jaar oud en volg de studie Toegepaste Psychologie. In februari ben ik begonnen bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk. Bij een paar baantjes heb ik al veel werkgeluk ervaren. Dit heeft mij laten zien hoe belangrijk het is om een fijne werksfeer te ervaren. Mijn kracht is mijn enthousiasme en deze wil ik graag samen met mijn ervaren werkgeluk delen met anderen. Het Sociaal Innovatiecentrum biedt mij deze kans om dit te gaan doen. Ik kijk erg uit naar mijn tijd hier en ben benieuwd wat voor uitdagingen ik hier aan mag gaan! 

Sfeerafbeelding Fontys

Rosa Kokx

De komende periode ga ik mezelf inzetten om ervoor te zorgen dat anderen gelukkig worden van hun werk. Mijn naam is Rosa Kokx en ik ben 20 jaar oud. Ik zit in het derde leerjaar van de opleiding Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Momenteel loop ik stage bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk. Werkgeluk is een thema wat niet uit het oog verloren mag worden; zeker nu mensen meer thuiswerken. Tijdens mijn stage wil ik mij professionaliseren en de werkwijze binnen een organisatie leren kennen. Daarbij wil ik groeien in de competenties asessen en begeleiden/coachen. Kortom: in de komende periode ga ik ervoor zorgen dat ik werkgelukkig word!

Sfeerafbeelding Fontys

Marit Saris

Mijn naam is Marit Saris ik ben 20 jaar oud. Ik studeer Toegepaste Psychologie in Eindhoven en zit in mijn derde leerjaar. Ik ben een sociaal, vrolijk en enthousiast persoon. Ik loop stage bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk en vervul hier een functie als Junior Consultant. Het thema werkgeluk wat hier centraal staat sprak mij heel erg aan. Het vergroten van werkgeluk vind ik een heel mooi streven en hier ga ik graag aan meewerken. Het lijkt mij heel leuk om tijdens deze stage mijn bekwaamheid als coach te vergroten en meer te leren over de competentie asessen.  

Sfeerafbeelding Fontys

Lisette van den Bercken

Mijn naam is Lisette van den Bercken en ik ben 23 jaar oud. Ik ben studente Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie. Dit jaar loop ik stage bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk en vervul ik de functie als Junior Consultant. Werkgeluk maakt een belangrijk onderdeel uit van je leven; ik hoop dit dan ook bij anderen te kunnen overbrengen. Daarnaast sta ik sterk voor gelijke behandeling. Ieder mens is anders, maar dat maakt het juist mooi en zo kan je juist leren van elkaar. Ik ben een spontaan, zorgzaam en sociaal persoon. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Een uitdaging ga ik daarbij niet uit de weg.  

Sfeerafbeelding Fontys

Julia Buvelot

Mensen beschrijven mij als een sociaal, creatief en enthousiast persoon. Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie heb ik mij al veel beziggehouden met het thema Werkgeluk. Het Sociaal Innovatiecentrum geeft mij de mogelijkheid om deze kennis in de praktijk in te zetten. Hierin wil ik vooral groeien in de competentie trainen. Ik zie alle nieuwe mogelijkheden als een uitdaging die ik niet uit de weg ga. Een open en enthousiaste werkomgeving draagt bij aan mijn eigen werkgeluk. Ik hoop dit te mogen ervaring in het komende halfjaar en kijk daar erg naar uit.

Sfeerafbeelding Fontys

Luuk Vloet

Als derdejaarsstudent, 19 jaar, Toegepaste Psychologie aan Fontys in Eindhoven loop ik als Junior Consultant stage bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk. Zowel de mogelijkheid om veel samen te werken als een goede sfeer binnen het team zijn belangrijke waarden voor mij die ik terugzie op deze stageplek. Dit zorgt bij mij voor veel werkgeluk; dat wil ik ook graag aan anderen overbrengen. Ik merk dat veel mensen tegenwoordig weinig plezier ervaren op hun werkplek. Graag denk én werk ik mee aan oplossingen. Hier word ik erg enthousiast van. Ik wil dit graag gaan doen door het inzetten van mijn persoonlijke krachten. 

Sfeerafbeelding Fontys

Rick Baens

Ik ben Rick en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Enthousiast, sociaal, leergierig en spontaan zijn kernmerken die mij als persoon omschrijven. Binnen het Sociaal Innovatiecentrum vind ik het fijn dat je veel contact maakt met mensen. Ik ben een zeer gedisciplineerd persoon en werk dan ook hard voor de doelen die ik voor mezelf stel. Mijn grenzen verleggen en nieuwe dingen leren is iets waar ik me met name op focus binnen het SIC Werkgeluk. Geluk is daarnaast de kern van het leven voor mij. Ik kijk er dan ook erg naar uit om dit door te geven aan mensen binnen hun werkomgeving tijdens mijn stage.

Alumni over hun stagetijd bij Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk

Esmée van den Hoogen
Student Toegepaste Psychologie

"Van februari tot juli in 2019 had ik de eer om stage te mogen lopen bij het SIC Werkgeluk. Al jaren vóór de start van deze stage was ik al bezig met de zoektocht naar geluk. Nu kreeg ik de kans om daadwerkelijk wat met deze passie te gaan doen! Vol dankbaarheid kijk ik terug op deze stageperiode. Het was een hele leuke en leerzame tijd waarin ik veel heb mogen leren op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Wat me voornamelijk aansprak aan het SIC was het samenwerkingsaspect. Dit gaf de mogelijkheid om veel te overleggen en sparren met elkaar.
Er heerste geen hiërarchie tussen de docenten en studenten en dat was een fijn gevoel. We waren echt één team en hadden allen dezelfde missie: het introduceren en implementeren van Werkgeluk in bedrijven. Daarnaast heb ik het als zeer prettig ervaren dat ik de vrijheid had om projecten op te pakken, voor wat betreft workshops, trainingen en voorlichtingen, die ik zelf leuk vond. Dit maakte dat ik met veel plezier en enthousiasme kon werken aan mijn competenties trainen en voorlichten. Naast dat het ons doel was om anderen te helpen hun Werkgeluk te verhogen, heb ik dus zelf ook mogen ervaren wat het is!"

Luuk Henssen
Student Toegepaste Psychologie

"Ik heb mijn stageperiode (van september - februari 2019) bij Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk als positief ervaren. Het was een goede leeromgeving met fijne studenten en begeleiders. Wat ik bijzonder vond, was de samenwerking met docenten van Fontys. In deze samenwerking leerde je van elkaar, kreeg je feedback en werd je begeleid in je ontwikkeling als professional. Deze verhouding mis ik op school waar een docent lesgeeft en een student luistert. Dit was een nieuwe ervaring die mij vooruit heeft geholpen. Je kreeg ruimte om keuzes te maken waarop jij je wil ontwikkelen en waar jij gemotiveerd van werd. Soms vond ik die ruimte juist lastig omdat ik erg gewend was volgens criteria en leerlijnen te werken.
Het was een leuke uitdaging maar op het moment dat ik wat richtlijnen nodig had, ondersteunden de docenten mij hierin. Toen voor mij helder was welke opdrachten en projecten ik aan ging werken liep het daarna vanzelf en werd ik hierin vrijwel vrijgelaten. Ik heb geleerd om te gaan met verantwoordelijkheid en deze te nemen, en initiatieven door te zetten. De ruimte voor ontwikkeling was er maar die moest je ook zelf aangrijpen. Ook was de sfeer goed: er is ruimte voor lachen en informele momenten en als het erop aan kwam, werd er goed samenwerkt en gediscussieerd."