Samenwerken aan verbinding

Gülsüm Dogan - Samenwerken aan verbinding

Niet alleen Nederland streeft naar studiesucces, dit thema staat ook hoog op de agenda bij Fontys. Het verbeteren van de werkrelatie tussen studenten en docenten kan studiesucces positief beïnvloeden. Met andere woorden, als een student de werkrelatie met zijn of haar docent als positief ervaart, dan heeft dit een positieve invloed op zijn of haar studiesucces. Maar wat is kenmerkend voor een goede docent-student werkrelatie en is er een verband met het welzijn van studenten?

Gülsüm onderzocht of en hoe de drie componenten waar een werkrelatie tussen studenten en docenten uit bestaat, effect hebben op studiesucces en daarmee ook op het welbevinden van studenten. En wat bleek? Oprechte wederzijdse persoonlijke betrokkenheid is een belangrijk aspect bij het opbouwen van een goede werkrelatie tussen studenten en SLB-ers. Studenten krijgen meer zin in de les en steken meer energie en tijd in de opleiding; docenten willen zich meer inzetten in hun werk en halen daardoor meer voldoening uit hun werkzaamheden.

Maar hoe bouw je nu een goede werkrelatie met elkaar op? Gülsüm vroeg het aan studenten en hun SLB-er en verzamelde hun verhalen - die vaak over dezelfde momenten of ervaringen gingen! - in een inspiratiebundel. Je kunt de inspiratiebundel hieronder downloaden, door op het voorblad te klikken, of klik op het paarse vlak hiernaast.

Laat het je inspireren!

Sfeerafbeelding Fontys