Workshop: Design Thinking

Design Thinking is een methode, een manier van denken en doen, om op creatieve wijze tot innovatieve, relevante en passende oplossingen of ideeën te komen. Je hoeft geen ontwerper, kunstenaar of architect te zijn om baat te hebben bij Design Thinking; deze methode kun je op vrijwel alle gebieden en in alle werkvelden toepassen.

Design Thinking gaat om het leren kennen en begrijpen van je eindgebruiker en zijn context, het in kaart brengen van en samenwerken met verschillende stakeholders, het ontdekken van en experimenteren met verschillende ideeën en prototypes en het continu evalueren en bijstellen van die ideeën.

Deze workshop Design Thinking kan op maat gemaakt worden. Afhankelijk van de situatie waarin de deelnemers zitten kunnen we bijvoorbeeld de hele cyclus doorlopen, focussen op bepaalde fasen van Design Thinking of specifieke methodes laten zien en laten ervaren. De workshop is gericht op learning-by-doing: deelnemers gaan zo snel mogelijk zelf aan de slag om verschillende technieken uit te proberen en zo een echte (of fictieve) casus op te pakken.

Meer weten? Neem dan contact op met Janienke Sturm, Marijke Bergman of Mariëlle Rosendaal.

Sfeerafbeelding Fontys