Minor AI For Society

Waarom de minor AI For Society?

De wereld om ons heen ondergaat een grote transformatie. Na de internetrevolutie, die bedrijven veranderde in softwarebedrijven, zijn AI en algoritmes de volgende grote transformatie. Dat is geen ‘next frontier, maar overal om je heen. Van je Facebook tijdlijn en navigatiesoftware tot smart elektronica, online adverteren en domotica, overal zit AI in. Dat zorgt voor risico's, maar ook kansen. Niet alleen voor ICT’ers, maar voor experts in elk werkveld, ook het jouw.

In deze minor ga je aan de slag met AI vanuit je eigen werkveld. Je leert over de impact van de technologie, maar ook welke kansen deze biedt. Dat doe je met veel vrijheid door je eigen leerdoelen te stellen met je docenten. Neem de high-over route, of zoek de verdieping als ‘no code’ AI (zoals Teachable Machine) te makkelijk blijkt. Bouw zelf algoritmes, ga aan de slag met python; jij bepaalt hoe je grip krijgt op AI en dit als professional toe wil passen. Uiteraard zorgen we voor voldoende structuur en ondersteuning om veilig te experimenteren en jezelf te ontwikkelen tot een AI-professional binnen jouw specialisme.


Pilot vanuit de Fontys AI Community

De minor AI For Society is een nieuwe multidisciplinaire minor, die gestart wordt in een pilotfase. AI vereist namelijk een nieuwe manier van denken over deze technologie, en dus ook een nieuwe manier van leren. De minor is opgestart vanuit de Fontysbrede AI Community, die als doel heeft de transformatie van AI Fontysbreed vorm te geven. Jij kan hier dus deel van uitmaken en in de voorhoede lopen van AI professionals die de toekomst mee vorm gaan geven.

Let op! Omdat deze minor zich in een pilotfase bevindt, gaat aanmelden niet via het traditionele proces.

Sfeerafbeelding Fontys

Toelating

Deze minor is geschikt voor studenten uit elke opleiding. Kennis van programmeertalen is niet vereist voor deelname. Deze minor vereist een pro-actieve houding van studenten. Je krijgt veel vrijheid, maar er wordt verwacht dat je zelf de expertise uit je eigen werkveld inbrengt om van jouw minor traject een succes te maken. Uiteraard helpen de docenten je daarbij.

Inschrijven?

Deze minor is vooralsnog een pilot. Extra interessant dus, want dit geeft je nog meer ruimte om jouw eigen leerroute vorm te geven.

neem contact op om je aan te melden. Je wordt dan handmatig in het systeem gezet en krijgt een bevestiging per mail (die je wel even moet aanklikken). Aanmelden: voor 11 Juni 2021

Sfeerafbeelding Fontys

Meer weten?

Meer weten over de inhoud van de minor en of deze aansluit bij jouw opleidingswensen? Neem contact op met minor coördinator Danny Bloks.

d.bloks@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys

Meer weten?

Meer weten over de inhoud van de minor en of deze aansluit bij jouw opleidingswensen? Neem contact op met minor coördinator Tim van Leeuwerden.

t.vanleeuwerden@fontys.nl