Train4SmartServices

Internationaal omscholingstraject Train4SmartServices van start

Dit unieke, grensoverschrijdende opleidingsprogramma stoomt IT-talent uit de regio Vlaanderen-Nederland in achttien maanden klaar voor de hightech banen van de toekomst en maakt hen met een internationaal certificaat en een hoop praktijkervaring onmiddellijk inzetbaar in de bedrijfswereld.
Brightlands Smart Services Campus in Heerlen (NL) en Corda Campus Hasselt (BE), de gemeente Heerlen en enkele toonaangevende Nederlandse en Vlaamse hogescholen - waaronder Fontys - willen met dit project een versnelling hoger schakelen om het IT-tekort in Belgiƫ en Nederland weg te werken. Train4SmartServices wordt gefinancierd door een bijdrage uit het Interreg Vlaanderen-Nederland-programma.

Project gesteund door Europese Unie

Het Fontys lectoraat en expertisecentrum Big Data werkt met financiƫle steun door de Europese Unie werkt aan het project Train4SmartServices.

Het project omvat de ontwikkeling en uitvoering van een grensoverschrijdend trainee-programma voor duurzame inzetbaarheid van professionals met digital skills voor slimme dienstverlening in de diverse topsectoren en de ICT-sector zelf. 

Fontys focust op applied data science. 

Sfeerafbeelding Fontys


Kick-off event Train4SmartServices

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Train4SmartServices stoomt trainees klaar voor hightech jobs van de toekomst

Artikel op Fontys nieuws

lees artikel

Train4SmartServices

naar de website