Lectoraat Architectuur van Embedded Systemen

Architectuur van Embedded Systemen

Het lectoraat 'Architectuur van Embedded Systemen' is onderdeel van Fontys Hogeschool ICT en voert Praktijkgericht Onderzoek uit naar software die gebruikt wordt in allerlei apparaten en machines. Dat zijn Cyber Physical Systems als fototoestellen, auto’s, elektronenmicroscopen en smart phones.

Het lectoraat heeft onderzoek gedaan naar embedded Linux, draadloze sensornetwerken, locatiebepaling van brandweerpersoneel in brandende gebouwen en toepassingen van robots.

Speerpunten

Nieuwe speerpunten van het onderzoek voor Cyber Physical Systems in het lectoraat zijn Model Driven Development, Internet of Things en Robotics. Toepassingen worden vooral gezocht in Smart Industry, High Tech Systems en Safety en Security.

MKB

Wij voeren ons onderzoek uit in opdracht van en in samenwerking met lokale kleine en middelgrote bedrijven. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten, docenten en de lector.

De resultaten worden publiek gemaakt voor gebruik door derden en de nieuwe kennis wordt gebruikt om het curriculum van de ICT opleiding van Fontys Hogeschool ICT te actualiseren.

Lector Wim Hendriksen

“Ik zie het als mijn taak om op het gebied van embedded systems bij te dragen aan het onderwijs. De wereld gaat veranderen en studenten moeten daarop voorbereid zijn. Dit lectoraat verdiept zich daarom in die dingen die studenten in de toekomst nodig hebben.”

Het doen van praktijkgericht onderzoek naar software die gebruikt wordt in apparaten en machines. Dat is het hoofddoel van het lectoraat Architectuur Embedded Systemen. Daarbij ligt de nadruk niet op het ontwikkelen van nieuwe methoden en technieken, maar op het toepasbaar maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van embedded systemen binnen de bestaande engineeringpraktijk..

Contact

Het lectoraat doet graag onderzoek voor en met u. Neem gerust eens contact met ons op.