Lectoraat High Tech Embedded Software

Software voor slimme Embedded Systemen

Het lectoraat ‘High Tech Embedded Software’ van Fontys Hogeschool ICT houdt zich bezig met onderzoek naar methodes en technieken voor het verbeteren van de software ontwikkeling voor slimme high tech embedded systems. Het lectoraat richt zich daarbij op (mobiele) robots en sensor netwerken. Deze systemen worden steeds vaker uitgerust met slimme sensoren en meer geavanceerd geprogrammeerd, zodat ze meer intelligent worden. De embedded systemen worden daarmee Cyber Physical Systems. Het lectoraat werkt hiervoor samen met studenten, docenten en bedrijven. Een voorbeeld hiervan is het samenwerkingsverband RIF waar we aan robotvoetbal voor de Robocup MSL werken.

Speerpunten

Het lectoraat heeft twee toepassingsgebieden, mobiele robots en sensornetwerken. Het kijkt vanuit systeemdenken naar deze systemen en onderkent daarvoor vier systeemaspecten, namelijk:

• architectuur
  • integratie en test
  • modelleren en leren
  • software kwaliteit

MKB

Wij voeren ons onderzoek uit in opdracht van en in samenwerking met lokale kleine en middelgrote bedrijven. Zo zijn wij met MKB-bedrijven en andere onderwijsinstellingen betrokken bij het Raak project Let’s Move IT. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten, docenten en de lector.
De resultaten worden publiek gemaakt voor gebruik door derden. De nieuwe kennis gebruiken we om het curriculum van de opleiding HBO-ICT van Fontys Hogeschool ICT te actualiseren.

Contact

Het lectoraat doet graag onderzoek voor en met u. Neem gerust eens contact met ons op.

Lectoraat High Tech Embedded Software

teade.punter@fontys.nl