Expertisecentrum Virtual Reality

Sfeerafbeelding Fontys

Onderwijs en training

Sinds 2011 biedt de Fontys Hogeschool ICT de minor Virtual Reality. In deze minor krijgen studenten de kans te werken met verschillende VR tools en -technieken. We werken tijdens deze projecten samen met grote bedrijven, bijvoorbeeld Philips en DAF.

Human applications

Sinds begin 2014 zijn er grote ontwikkelingen op het gebied van menselijke toepassingen. Het is meer dan alleen maar visualisatietechnieken. Wij streven ernaar om sessies te organiseren over hoe men professionals kan trainen, hoe ergonomie kan worden getest, hoe applicaties het menselijk brein kunnen beïnvloeden. Voorbeelden zijn training, therapie, kunst, marketing/sales.

VRlab-small
VRlab-small2
VRlab-small3
vrlogo

Virtual Reality Symposium

Het eerste internationale Virtual Reality Symposium in Nederland is gehouden in Eindhoven in januari 2014. Dit symposium gaf toonaangevende bedrijven en organisaties een kans geven de nieuwste toepassingen en state of the art Virtual Reality systemen te zien, horen en beleven. Fontys Hogeschool ICT heeft veel ervaring en kennis. We willen die delen binnen en buiten de regio. Professor Robert Stone van de Universiteit van Birmingham was key note speaker tijdens het symposium.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het stimuleringsfonds.

Persoonlijk contact

Sjaak Verwaaijen
mail: s.verwaaijen@fontys.nl
bel: +31 6 53778634

In de media januari 2016

Creatief met virtual reality
Lees het artikel op Computable

Sjaak Verwaaijen van het VR Lab te gast bij NPO Tijd voor Max
Bekijk de uitzending op 32:00.

Bedrijven

Architectuur, entertainment, big data, technologie, design. Steeds meer toepassingen vinden hun weg naar de mogelijkheden die life-sized 3D-visualisatie biedt.