Lectorale rede Mark de Graaf

Sfeerafbeelding Fontys

Technologie als tweede natuur

Lector Mark de Graaf is na zijn lectorale rede getiteld "Technologie als tweede natuur" officieel geïnstalleerd als lector 'Interaction Design'. De installatie vond plaats in een volle aula van gebouw R5. In zijn lectorale rede ging hij in op de manier waarop de mens nu binnen zijn natuurlijke omgeving functioneert en typeert dit als een ‘mismatch’. Tegelijkertijd is hij er ook van overtuigd dat de technologie uiteindelijk zorgt voor een beter leven. Diverse sprekers gingen Mark voor en de betekenis van het lectoraat Interaction Design voor Fontys en FHICT werd belicht.

's Ochtends was er een workshopprogramma voor geïnteresseerden met het thema De mens en de technosfeer: toekomstverkenningen van interaction design.


Terugblik

Lectorale rede 'Technologie als tweede natuur' en installatie van Mark de Graaf. Bekijk de video voor een sfeerimpressie van deze dag.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Virtual unreality

Wat nog ontbreekt in onze huidige virtuele werkelijkheid.
Met onderwerpen als visuele perceptie, gesimuleerde fysica(liteit), het belang van tactiele interactie en wat er belangrijk en wel/niet mogelijk is in audio voor VR.

Design4nature

De meeste mensen in Nederland wonen in de stad, en komen nauwelijks nog in de natuur.
In dit vak binnen de specialisatie Game design en technologie gaat gamen en natuurbeleving hand in hand.

Presentaties

Dr.ir. Koert van Mensvoort MFA
Hoe technologie natuur wordt
Prof.dr. Jaap van den Herik
Hoe deep learning ons leidt naar intuïtie
Prof.dr.ir. Berry Eggen
*Interactions

Download presentaties

Ellie

Een experimentele gang van ongeveer 30 meter waarin Fontys ICT de toekomst van slimme gebouwen verkent. Ellie hangt vol met sensoren, LEDs, beamers enzovoorts.

Ontwerpen voor de mens: Overprikkeling

De wereld is druk, heel druk. Niet iedereen kan daar even goed tegen.
De workshop begon met een brainstorm over mogelijke oorzaken en oplossingen. Daarna uitwerking tot een te testen prototype.